Kristdemokraternas partileder Ebba Busch Thor under TV partilederdebatt. Foto: Stina Stjernkvist/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

– Jeg tror det går så bra for KD nå fordi Ebba Busch Thor er så satans pen. Hennes blonde farger, isete blikk. Kroppen. Hennes kinn ser ut som forbilder for hele Kardashian-klanens fillers.

Ja, slik presterer Aftonbladets Caroline Ringskog Ferrada-Noli å kommentere den eventyrlige framgangen for Kristdemokraterna (KD), det svenske motstykket til norske Krf. Fra å ha vaket rundt sperregrensen lyder siste meningsmåling på 11,7 prosent. KD er blitt Sveriges fjerde største parti.

Les også: Leder for allianseparti utelukker ikke Åkesson-samarbeid

annonse

Og årsaken er nettopp politikken.

Framgangen kom da Busch Thor erklærte seg voksen og sa at hun var villig til å samtale med Sverigedemokratene. Også Moderatene har lagt om i den retningen.

Hva mer er – det hintes nå om at de tre partiene kan komme til å danne en ny, konservativ blokk. I øyeblikket har de samlet 46 prosent på meningsmålingene. Men dette orker ikke Aftonbladet å ta inn over seg.

annonse

Det er mulig «kulturkommentatoren» forsøker å være morsom, men det baller bare helt ut i stempling og drittkasting. Dette er det verste eksemplet på ondskapsfull og primitiv hersketeknikk jeg har lest til og med i Aftonbladet.

Les også: Unge jenter er utrygge i Uppsala

Busch Thor portretteres som ren kvinnehater, på denne måten:

– Jeg kan forstå at SD fortsetter å vokse. Det fins en pasjon i å være ideologisk rasist eller sveket arbeiderklasse. Men på litt uklare grunner å være kvinne og hate seg selv, som jo KD-kvinner må gjøre, forstår jeg ikke.

Avslutningen er slik:

– Ebba! Om du ikke hadde vært så vakker ville jeg ha skjelt ut deg. Det minste vi kan gjøre når vi slites fra hennes perfekte kinn er å lytte på hva KDs leder egentlig sier. Det er ikke rimelig at KD skal ha 12 prosent. Så mye får vi ikke lov til å hate oss selv.

Dette er lavmål. Men kommentatoren skjønner det neppe. Det gode hatet er tillatt i Sverige.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon