Italias kontroversielle visestatsminister og innenriksminister Matteo Salvini. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix
annonse

Dersom Europas høyrepopulistiske partier går sammen i én gruppe, kan de bli den nest største blokken i det kommende EU-parlamentet, viser en ny meningsmåling.

annonse
annonse

Europas høyrepopulistiske partier er i dag splittet i tre ulike grupper i EU-parlamentet, men dersom de går sammen kan de sikre seg 23 prosent eller 173 av de 751 representantene i EU-parlamentet, viser en sammenstilling av meningsmålinger utført av parlamentet selv.

annonse

En slik høyrepopulistisk blokk vil bli nesten like stor som sentrum-høyre-blokken EPP, som ifølge målingene ligger an til 180 representanter i det kommende EU-parlamentet.

Sosialdemokratene og de liberale partiene ligger ifølge målingene at til å ende opp med henholdsvis 149 og 76 representanter under valget på nytt EU-parlament som finner sted fra 23. til 26. mai.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Italias visestatsminister Matteo Salvini, som leder det ytterliggående høyrepartiet Ligaen, leder an i forsøket på å samle likesinnede partier i det han har døpt Europeisk allianse av folk og nasjoner (EAPN).

Foruten sitt eget parti har Salvini fått med seg tyske AfD, Dansk Folkeparti og finske Sannfinnene, mens andre høyrepopulistiske partier er skeptiske.

Ligaen ligger ifølge målingen an til å bli EU-parlamentets nest største enkeltparti med 26 representanter, bare forbigått av tyske CDU/CSU som ligger an til å få 30.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.