Irans president Hassan Rouhani tok i februar imot Syrias president Bashar al-Assad i Teheran. Iran har i flere år gitt sterk militær støtte til det brutale syriske regimet i krigen. Foto: Office of the Iranian Supreme Leader via AP / NTB scanpix
annonse

Irans president Hassan Rouhani ber landene i Midtøsten om å sammen «presse sionismen tilbake» og «gjenopprette nasjonen Palestinas historiske rett».

annonse
annonse

– Regionens nasjoner har levd side ved side i århundrer og hadde aldri noen problemer. Hvis det oppsto et problem, var det forårsaket av andre, sa Rouhani i en tale torsdag.

annonse

– La oss stå sammen, være sammen og fri regionen for aggressorenes nærvær, sa han i talen, som ble sendt direkte på statlig fjernsyn i forbindelse med den iranske hærens dag.

Flankert av høytstående generaler henvendte presidenten seg til Irans naboland og øvrige land i regionen. Rouhani bedyret at landets væpnede styrker «aldri er imot dere eller deres nasjonale interesser», men snarere «står opp mot angriperne».

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Hvis vi har et problem i regionen i dag, har det røtter enten i sionisme eller Amerikas arroganse, sa han.

Presidenten oppfordret videre muslimske land til å samle seg bak palestinernes sak.

– Sionisme har begått forbrytelser i regionen de siste 70 årene. Den endelige seieren vil helt sikkert gå til de rettskafne, sa Rouhani.

Irans årlige feiring av hæren omtales som en mulighet for landets væpnede styrker til å vise fram sine nyeste våpen. Men dagen er også en anledning for politiske ledere til å forsøke å forsikre naboene om at Irans militære makt er forbeholdt forsvar.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.