Irans president Hassan Rouhani tok i februar imot Syrias president Bashar al-Assad i Teheran. Iran har i flere år gitt sterk militær støtte til det brutale syriske regimet i krigen. Foto: Office of the Iranian Supreme Leader via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Irans president Hassan Rouhani ber landene i Midtøsten om å sammen «presse sionismen tilbake» og «gjenopprette nasjonen Palestinas historiske rett».

– Regionens nasjoner har levd side ved side i århundrer og hadde aldri noen problemer. Hvis det oppsto et problem, var det forårsaket av andre, sa Rouhani i en tale torsdag.

– La oss stå sammen, være sammen og fri regionen for aggressorenes nærvær, sa han i talen, som ble sendt direkte på statlig fjernsyn i forbindelse med den iranske hærens dag.

annonse

Flankert av høytstående generaler henvendte presidenten seg til Irans naboland og øvrige land i regionen. Rouhani bedyret at landets væpnede styrker «aldri er imot dere eller deres nasjonale interesser», men snarere «står opp mot angriperne».

– Hvis vi har et problem i regionen i dag, har det røtter enten i sionisme eller Amerikas arroganse, sa han.

Presidenten oppfordret videre muslimske land til å samle seg bak palestinernes sak.

– Sionisme har begått forbrytelser i regionen de siste 70 årene. Den endelige seieren vil helt sikkert gå til de rettskafne, sa Rouhani.

annonse

Irans årlige feiring av hæren omtales som en mulighet for landets væpnede styrker til å vise fram sine nyeste våpen. Men dagen er også en anledning for politiske ledere til å forsøke å forsikre naboene om at Irans militære makt er forbeholdt forsvar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon