Lederen til Turkestan Islamic Party. Abdul Haq al-Turkistani (t.h), ved siden av lederen til Taliban Hibatullah Akhundzada og al-Qaida leder Ayman al-Zawahiri. Foto: Skjermdump fra video.
annonse

Al-Qaidas generalkommando har utgikk en uttalelse i solidaritet med uigurene og anmoder muslimer fra hele verden om å bistå i folkegruppens kamp mot Kina.

Anmodningen kom i etterkant av at lederen for den al-Qaida-affilerte gruppen Turkestan Islamic Party (TIP), Abdul Haq, oppfordret lederne til Taliban og al-Qaidas generalkommando til å tilby ytterligere ideologisk støtte til uigurenes sak – for å slå tilbake mot kinesiske overgrep i Xinjiang, skriver Long War Journal.

– Vi støtter de undertrykte, troende brødrene våre i Turkestan (Xiajiang), og vi står sammen med våre rettskafne og rettferdige følgesvenner i TIP – under ledelsen til sheik Abdul Haq. Måtte Allah støtte ham, heter det i uttalelsen.

annonse

Muslimer verden rundt

Ifølge al-Qaida konkurrerer «de hedenske nasjonene» om å eliminere sine islamske problemer, og at gruppen står med sine uiguriske brødre. Al-Qaida anmoder muslimer fra hele verden til å bistå uigurene i deres kamp mot kinesiske myndigheter, spesielt ved å samle inn penger til deres sak.

Les også: Kinas krig mot islamsk identitet

annonse

– Vi oppfordrer alle muslimer generelt – de lærde, de utdannende og finansierere spesielt – til å stå sammen med uigurene når det kommer til Øst-Turkestan-spørsmålet. Muslimer må støtte dem finansielt med hva enn de kan – inkludert gjennom donasjoner og veldedighet, skriver AQ.

Rekrutteringskampanje

Ifølge Thomas Joscelyn, jihadistekspert og Senior Fellow i tenketanken Foundation for Defense of Democracies, er det sannsynlig at diverse al-Qaida-affilierte grupper og individer kommer til å rette oppmerksomheten mot uigurenes situasjon fremover for å fremme jihadistsaken internasjonalt.

Jihadister ønsker å bruke Kinas anti-muslimske politikk som en del av deres rekrutteringsarbeid – i håp om at flere personer vil ta del i saken, skriver han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse