Nigel Farage Foto: Anne Marte Vestbakke / NTB scanpix
annonse
annonse

Nigel Farage, merittert eksleder for det britiske Nei til EU-partiet UKIP, kan gjøre det igjen. Utsettelsen av Brexit betyr at også britiske partier kan komme til å stille i vårens EU-valg.

Nå topper Farage opinionen med sitt nye Brexit Party, som vil ut av EU uten avtale. En fersk YouGov-måling gir partiet 27 prosent av stemmene, 5 prosent mer enn Labour på andreplass med 22 prosent. Først på tredjeplass kommer Theresa May og de konservative med 15 prosent.

Resultatet er trolig et uttrykk for at mange briter er skuffet over at Brexit ikke ble gjennomført som avtalt 29. mars. YouGov-leder Chris Curtis sier det er meget mulig at det kan bli et nytt Farage-sjokk ved stemmeurnene: – Jeg ville ikke våge å vedde imot det, skriver han i The Guardian.

annonse

UKIP vant EU-valget i 2014 under ledelse av Farage. Han forlot seinere partiet.

Farage er ikke kjent for å være smålåten: – Vi vil endre politikken for godt, og oppnå en demokratisk revolusjon, sier han.

Han har sjøl satt 10 000 kroner på at partiet vinner valget, mot 3 i odds. Partiets toppkandidat er Tory-desertør Annunziata Rees-Mogg.

Les også: Brexit har blitt den viktigste skillelinjen i britisk politikk

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon