Nigel Farage Foto: Anne Marte Vestbakke / NTB scanpix

Nigel Farage, merittert eksleder for det britiske Nei til EU-partiet UKIP, kan gjøre det igjen. Utsettelsen av Brexit betyr at også britiske partier kan komme til å stille i vårens EU-valg.

annonse

Nå topper Farage opinionen med sitt nye Brexit Party, som vil ut av EU uten avtale. En fersk YouGov-måling gir partiet 27 prosent av stemmene, 5 prosent mer enn Labour på andreplass med 22 prosent. Først på tredjeplass kommer Theresa May og de konservative med 15 prosent.

Resultatet er trolig et uttrykk for at mange briter er skuffet over at Brexit ikke ble gjennomført som avtalt 29. mars. YouGov-leder Chris Curtis sier det er meget mulig at det kan bli et nytt Farage-sjokk ved stemmeurnene: – Jeg ville ikke våge å vedde imot det, skriver han i The Guardian.

UKIP vant EU-valget i 2014 under ledelse av Farage. Han forlot seinere partiet.

Farage er ikke kjent for å være smålåten: – Vi vil endre politikken for godt, og oppnå en demokratisk revolusjon, sier han.

Han har sjøl satt 10 000 kroner på at partiet vinner valget, mot 3 i odds. Partiets toppkandidat er Tory-desertør Annunziata Rees-Mogg.

Les også: Brexit har blitt den viktigste skillelinjen i britisk politikk

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.