Hans Geelmuyden hjemme med bilder av hans stabbur. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Kommunikasjonsfirmaet Geelmuyden & Kiese lever av tillit.

At Hans Geelmuyden sier: – Jeg kjenner ikke Resett godt nok til å vite hvordan dere opererer, i samme åndedrag som han problematiserer at frykt og hat generer klikk, er en unnlatelse.

Et kommunikasjonsfirma som Geelmuyden og Kiese må jo vite essensen i hva Resett står for og hvordan dynamikken i publiseringene deres fungerer.

Resett er større enn Dagsavisen, gamle Arbeiderbladet. Hvis ikke Geelmuyden & Kiese ser hvordan Resett opererer og hva de offentlig står for er ikke firmaet seriøse aktører i markedet.

Les også: Hans Geelmuyden om Sveinung Rotevatns oppfordring til annonseboikott: – Ikke spesielt liberalt

Penger er makt, både i åpent og fordekt landskap. Og venstresiden har tatt nakketak, særlig på Oslo, siden Resett kom på banen. De kommer til å få full råderett etter valget om meningsmålingene står seg. Vil bestemme i større grad hvor publiseringer og kommuniseringer vil forgå.

At Geelmuyden later som om han ikke vet hvordan Resett opererer er det samme som å si at han ikke er smartere enn Twitter-venstre og MSM som heller ikke kan argumentere for hvorfor Resett egentlig er så forferdelig. En kommunikator på det høyeste nasjonale nivået har selvfølgelig en profil på hva fenomenet Resett står for og hvordan de synlig opererer.

– Dynamikken i sosiale medier er slik at frykt og hat generer klikk. Det er skremmende. Opinioner mobiliseres raskt, og ofte uten motforestillinger. Mange nettmedier spekulerer i frykt og smålighet. Kildekritikken er under press. Jeg kjenner ikke Resett godt nok til å vite hvordan dere opererer.

Les også: Hans Geelmuyden: – Hva om pressen stilte gode spørsmål, i stedet for å formidle politisk korrekte svar?

Det er hva Geelmuyden sier. Det er skuffende at en av Norges smarteste ikke kan stå opp for Resett. Det er min personlige mening. For Resett er den eneste store, ikke-religiøse, ikke-statsstøttede medieplattformen i Norge som på vid basis virkelig forsøker å utfordre «makta».

– Mange misliker Resett, så det krever ikke mye mot å angripe dere. Det kreves mer mot å rette seg i ryggen, og forsvare Resetts rett til å mene. Rotevatn valgte i stedet minste motstands vei. Det skuffer meg.

Det er modig det du begynner å si, Geelmuyden. Det er ikke mange som går så langt. Men hvorfor unnlater du å gå hele veien? Eller hvis du ikke er enig i resten av Resetts metode, som du later som du ikke kjenner, hvorfor tar du ikke avstand fra resten av det du begynner å snakke om?

Du balanserer med et skarpt intellekt. Men du tar ikke standpunkt til hva Resett forsøker å få til i Norge. Og du argumenterer med at «du ikke vet». Det holder ikke.

Jeg vet hva Resett står for:

Absolutt ytringsfrihet innen lovens grenser. Ikke nødvendigvis redaksjonens samlede eller personlige holdninger, men deres holdning til hvordan den offentlige samtalen i Norge må få lov til å utfolde seg.

Det er ikke vanskelig å forstå. Det er også mulig å lese mer inngående i Resettplakaten.