Illustrasjonsbilde. En russebuss er på vei opp til russetreffet på Tryvann i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

I Oslo har det natt til fredag vært slagsmål mellom russ, og politiet i Innlandet har på en drøy time fått 18 klager om bråk. Støy har det også vært i Rogaland.

En russ i Oslo ble i 3-tiden natt til langfredag utsatt for vold på Esso Alnabru. Han ble tatt hånd om av ambulansen på stedet.

Utenfor Esso-stasjonen var over ti busser samlet og dermed også mange russ.

annonse

– Vi har ikke tall på hvor mange som var involvert i slagsmålet, men det var mange nok på stedet til at vi fikk melding om det. De klarte å stikke unna, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB klokken 4.

Han sier en av russen fikk pålegg om å avslutte festen, én av bussene ble bortvist for natten.

Full fest i Sandnes

Utenfor kjøpesentret Kvadrat i Sandnes i Rogaland rykket politiet ut til meldinger om støy fra russen, hvor det var 20–25 russebiler og en russebuss.

annonse

– Det urineres i busker, det forsøples, det spilles høy musikk og det danses på biltak, skriver Sørvest politidistrikt på Twitter klokken 2.07.

Operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt sier til VG at de siste to ukene har de brukte en del kapasitet på å kjøre og sjekke meldinger om bråk fra russen.

– Vi skjønner at russen vil ha det gøy, men de må rett og slett oppføre seg, sier hun.

Bråk i Innlandet

Politiet i Innlandet fikk i løpet av en drøy time natt til fredag 18 klager på støy/svært høy musikk fra russ.

– 7 busser kontrollert. Nedlagt forbud mot å benytte musikkanleggene på samtlige busser for resten av natten, skriver de på Twitter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon