Julian Assange etter arrestasjonen. Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Bevis rundt omstendighetene som førte til Julian Assange sin arrestasjon kommer nå frem i lyset.  Det internasjonale pengefondet (IMF) skal ha tilbudt en økonomisk pakkeløsning verdt 4.2 milliarder dollar hvor en av betingelsene var at Ecuador gav opp Assange.

annonse

Styret i Det internasjonale pengefondet ble enige om å utbetale 652 millioner dollar umiddelbart i et fond som vil gi Ecuador støtte i sin økonomiske politikk over tre år, skriver ArmstrongEconomics.

Les også: Assange risikerer utlevering til USA og ny svensk etterforskning

USA reagerte på nyheten med å umiddelbart be om utlevering av Assange da de ønsker å tiltale ham for data hacking. Det har en strafferamme på 5 års fengsel. Rykter vil ha det til at Demokratene samarbeider med det såkalte Deep State om dette i håp om å få Assange til å gå med på en deal hvor han tilstår å ha fått e-postene Hillary Clinton skrev fra Russlands president Vladimir Putin.

Korrupsjon og bestikkelser tilgriser verden, og hver eneste en som blir en whistleblower om noe en regjering har gjort, blir sendt i fengsel, skriver nettstedet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.