Fra neste år kan dagens fysiske taksametre erstattes med en app. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sier det kan bidra til lavere taxipriser. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier taksametre kan erstattes med apper neste år, noe som kan føre til billigere drosjetjenester.

I en rapport fra Justervesenet regjeringen har fått fra et utvalg som har sett på muligheten for at ny teknologi kan endre dagens drosjenæring, konkluderes det med at apper kan overta for taksametre, skriver VG.

– Ny teknologi kan legge til rette for nye forretningsmodeller. Det kan føre til nye og billigere drosjetjenester. Ikke minst har forbrukerne en forventning om at ny teknologi tas i bruk. Da er det viktig at vi henger med i reguleringen for å utnytte mulighetene, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen til avisen.

annonse

Å erstatte dagens taksametre med en app, kan også føre til at det blir lettere for folk å etablere seg i drosjenæringen.

Når taksametre kan erstattes med en app, er ikke klart. Saken skal ut på høring og Isaksen håper å konkludere i løpet av 2020.

Fra 1. juli neste år innføres det nye taxiregler hvor blant annet taket på drosjeløyver fjernes i storbyene. Norges Taxiforbund er sterkt kritisk til at det skal bli flere løyver, og sier det er en fare for konkurranse på ulike vilkår når app blir innført fordi taksameter kreves i offentlige kontrakter om blant annet pasientkjøring.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon