Demokraten Jerry Nadler ser ikke ut til å få tilgang til en usladdet versjon av Mueller-rapporten innen 1. mai. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs justisdepartement ønsker ikke å gi demokratene tilgang til en usladdet versjon av Mueller-rapporten etter stevningen fra Representantenes hus.

Demokraten Jerry Nadler, som leder justiskomiteen i Representantenes hus, stevnet USAs justisdepartement med krav om å få både den usladdede versjonen og tilgang til underlagsmaterialet innen 1. mai.

– Nadlers stevning er forhastet og unødvendig. Departementet vil fortsette å jobbe med Kongressen og imøtekomme legitime forespørsler i tråd med loven, sier talsperson Kerri Kupec i justisdepartementet.

annonse

Muellers 448 sider lange rapporten slår fast at Russland forsøkte å påvirke valgutfallet i president Donald Trumps favør, men konkluderer med at det ikke foreligger beviser for at Trump selv eller noen i hans valgkampstab medvirket aktivt til dette.

Rapporten dokumenterer imidlertid ti tilfeller der Trump skal ha forsøkt å hindre etterforskningen av den angivelige kontakten med Russland

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon