Mannens forsvarer John Christian Elden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

En norsk statsborger er siktet for drap i Riga, opplyser Sørvest politidistrikt. Mannen meldte seg selv på politihuset på Grønland i Oslo langfredag.

[if !supportLists]– [endif]Mannen er avhørt i Oslo, men saken blir etterforsket videre av Sørvest politidistrikt. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i morgen, opplyser politiadvokat Stian Eskeland i Sørvest politidistrikt.

Latvisk politi har bekreftet at de etterforsker drap med en ukjent gjerningsperson, opplyser politiet i en pressemelding. Norsk politi har gjennom Kripos kontakt med latvisk politi.

annonse

[if !supportLists]– [endif]Siktede har gitt en forklaring til politiet, men av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke gå nærmere inn på hans forklaring, sier Eskeland.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Mannen, som er fra Stavanger, skal ifølge avisa ha forklart at han knivstakk en mann til døde. Drapet skal ha skjedd tidligere denne uken.

Forsvarer John Christian Elden skriver i en SMS til NTB at mannen har erkjent å ha forsaket en annen manns død, men sier at det var i nødverge.

annonse

– Han reiste fra Riga til politihuset og meldte seg for å avgi forklaring der, opplyser Elden.

Stavanger-mannen har ifølge forsvareren samtykket til varetektsfengsling, men nekter straffskyld.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon