Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / FAYEZ NURELDINE
annonse
Den saudiledede koalisjonens kampfly har ødelagt en grotte som brukes av opprørere til å lagre droner i Jemens hovedstaden Sana, ifølge en talsmann.
annonse

Luftangrepet mot de jemenittiske Houthi-opprørerne som kontrollerer byen, fant sted i nærheten av presidentpalasset natt til lørdag.

Det opplyser Turki al-Maliki, talsmann for koalisjonen som under Saudi-Arabias ledelse kriger i Jemen, i en uttalelse via statlige saudiarabiske medier. Dronene skulle brukes til «terroraktiviteter», hevder Maliki.

Tidligere i april anklaget koalisjonen Houthi-opprørere for å ha sendt to droner mot en flybase sørvest i Saudi-Arabia. Dronene ble stanset av det saudiarabiske luftforsvaret. I januar ble elleve mennesker såret i et droneangrep fra Houthi-opprørerne mot Jemens største flybase, som ligger sør i landet og kontrolleres av den saudistøttede regjeringen.

annonse

Det er fire år siden Saudi-Arabia, i spissen for en regional koalisjon og med støtte fra land som USA og Storbritannia, gikk til krig mot Houthi-opprørere i det fattige landet.

I dag er Jemen ifølge FN åsted for verdens verste humanitære katastrofe. Sykehus, skoler, vannverk, renseanlegg og elektrisitetsforsyning er bombet i grus, millioner av mennesker er drevet på flukt og halvparten av de nærmere 30 millioner innbyggerne trues av akutt sult.

Hvert tredje flyangrep i den saudiledede krigen har rammet sivile mål og har kostet over 8.000 mennesker livet, blant dem nærmere 1.300 barn, ifølge uavhengige Jemen Data Project.

annonse

Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED) har registrert totalt over 70.000 drepte i krigen siden 2016. Hittil i år er over 7.500 drept, ifølge den uavhengige oversikten.

Kongressen i USA vedtok nylig et lovforslag om å stanse militærbistand til Saudi-Arabias krig i Jemen, men president Donald Trump la denne uka ned veto.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon