Frankrike har 4500 soldater i Mali for å bekjempe jihadister. Her er noen av de i ferd med å slå opp leir, 26. mars 2019. (Photo by Daphn? BENOIT / AFP)
annonse
annonse

Jihadister mistenkes å stå bak et angrep i Mali der elleve soldater ble drept, opplyser myndigheten i landet.

En militærpost ved Guiré, rundt 270 kilometer nordøst for hovedstaden Bamako ble angrepet ved femtiden søndag morgen, opplyser Malis forsvarsdepartement.

– Terroristene kom ut av skogen. De hadde motorsykler og pick-up-er. De tente på noen biler og tok med seg andre, sier en ikke navngitt kilde i sikkerhetsstyrkene til nyhetsbyrået AFP.

annonse

Hæren har sendt forsterkninger til området. En lokal beboer sier det har vært mye skyting og at soldatene ble tatt på sengen i angrepet.

– Jeg så to terrorister legge motorsykkelen sin i et av hærens kjøretøy og kjøre av gårde med det, forteller mannen.

Både maliske og utenlandske styrker blir jevnlig angrepet av jihadistiske militsgrupper. Forrige måned ble 21 soldater drept i et mistenk jihadistangrep mot en annen militærforlegning. Lørdag ble en soldat fra FNs fredsbevarende styrker drept og fire andre såret da en landmine gikk av nærheten av kolonnen de tilhørte.

annonse

FN-styrken ble etablert etter at radikale islamister tok kontroll over den nordlige delen av landet i 2012 før franske styrker drev dem tilbake året etter. En fredsavtale mellom regjeringen og de væpnede gruppene i 2015 skulle bringe stabilitet il området, men har så langt ikke klart å sette en stopper for volden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon