Frankrike har 4500 soldater i Mali for å bekjempe jihadister. Her er noen av de i ferd med å slå opp leir, 26. mars 2019. (Photo by Daphn? BENOIT / AFP)

Jihadister mistenkes å stå bak et angrep i Mali der elleve soldater ble drept, opplyser myndigheten i landet.

annonse

En militærpost ved Guiré, rundt 270 kilometer nordøst for hovedstaden Bamako ble angrepet ved femtiden søndag morgen, opplyser Malis forsvarsdepartement.

– Terroristene kom ut av skogen. De hadde motorsykler og pick-up-er. De tente på noen biler og tok med seg andre, sier en ikke navngitt kilde i sikkerhetsstyrkene til nyhetsbyrået AFP.

Hæren har sendt forsterkninger til området. En lokal beboer sier det har vært mye skyting og at soldatene ble tatt på sengen i angrepet.

– Jeg så to terrorister legge motorsykkelen sin i et av hærens kjøretøy og kjøre av gårde med det, forteller mannen.

annonse
annonse

Både maliske og utenlandske styrker blir jevnlig angrepet av jihadistiske militsgrupper. Forrige måned ble 21 soldater drept i et mistenk jihadistangrep mot en annen militærforlegning. Lørdag ble en soldat fra FNs fredsbevarende styrker drept og fire andre såret da en landmine gikk av nærheten av kolonnen de tilhørte.

FN-styrken ble etablert etter at radikale islamister tok kontroll over den nordlige delen av landet i 2012 før franske styrker drev dem tilbake året etter. En fredsavtale mellom regjeringen og de væpnede gruppene i 2015 skulle bringe stabilitet il området, men har så langt ikke klart å sette en stopper for volden.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.