Blinde med førerhund opplever problemer i møte med drosjesjåfører. Illustrasjonsbilde, Shutterstock
annonse
annonse

Blinde Inger Stokke måtte ta taxi til jobb en gang i mars. Sjåføren nektet imidlertid kvinnen og hennes førerhund adgang til drosjen.

– Det er nedverdigende, og jeg føler meg så liten når det skjer, sier Inger Stokke til NRK.

Sjåføren hevder han var allergisk mot hunder. Det er ikke godkjent som gyldig grunn, sier fylkesdirektør for samferdsel hos Akershus fylkeskommune, Thomas Tvedt:

annonse

– Det er ikke en god nok grunn, og det har departementet sagt klart og tydelig fra om for mange år siden. Vi har informert alle taxisentralene om dette.

Les også: Blinde påkjørt av sparkesykler, forbundet krever tiltak

Vanskelig å anmelde
At taxisjåfører avviser blinde med førerhund, er et problem blinde har slitt med i årevis. Av naturlige grunner kommer det sjelden klager, da de blinde sliter med å finne sjåførens identitet, og å lese taxinummeret på bilen. Denne gangen fikk det dog konsekvenser, siden Inger ved hjelp av et talekamera klarte å ta et bilde av både sjåføren og taxinummeret på bilen, som kjørte for Taxi3.

annonse

Daglig leder i taxisentralen Taxi3, Kristian Bjørnrud, sier at saken ikke har fått noen konsekvenser for løyvehaveren, men forteller at løyvehaveren har avsluttet arbeidsforholdet med sjåføren. Inger syns imidlertid at det er leit at sjåføren mistet jobben. Hun ville bare ta taxi som alle andre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon