Srilankiske soldater sikrer området rundt kirka St. Sebastian, der over hundre mennesker ble drept i et bombeangrep søndag. Så langt er det ikke kommet meldinger om at det er nordmenn blant de drepte og sårede i de i alt seks koordinerte angrepene på Sri Lanka. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Norske myndigheter har ikke fått noen tegn på at norske borgere er drept eller såret i angrepene på Sri Lanka.

– Så langt har vi ikke fått noen indikasjoner på at nordmenn er blant de omkomne eller skadde etter angrepene, sier pressetalsmann Per Wiggen i Utenriksdepartementet til NTB.

Minst 290 mennesker ble drept i de koordinerte angrepene 1. påskedag, som var rettet mot tre kirker og tre hoteller. Rundt 500 ble såret. Blant de drepte er 39 utenlandske turister, mens 28 ble såret, ifølge AP.

annonse

Den lokale islamistgruppa National Thowheeth Jama’ath (NTJ) sto bak angrepet, som ble utført av sju selvmordsbombere, ifølge myndighetene.

UD følger situasjonen på Sri Lanka tett og er i kontakt med lokale myndigheter. Den norske ambassaden i Colombo bistår også danske myndigheter i deres håndtering i etterkant av hendelsene som medførte at tre danske borgere, opplyser departementet. De tre var alle barn av den danske milliardæren Anders Holch Povlsen.

På grunn av den uklare situasjonen fraråder UD reiser til eller opphold på Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige. Departementet anbefaler også norske borgere som er i landet, å følge de lokale myndighetenes anvisninger og ta kontakt med pårørende hjemme i Norge.

annonse

Les også: Sri Lanka: Terrorvarsel ble ignorert

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon