Srilankiske soldater sikrer området rundt kirka St. Sebastian, der over hundre mennesker ble drept i et bombeangrep søndag. Så langt er det ikke kommet meldinger om at det er nordmenn blant de drepte og sårede i de i alt seks koordinerte angrepene på Sri Lanka. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Norske myndigheter har ikke fått noen tegn på at norske borgere er drept eller såret i angrepene på Sri Lanka.

annonse
annonse

– Så langt har vi ikke fått noen indikasjoner på at nordmenn er blant de omkomne eller skadde etter angrepene, sier pressetalsmann Per Wiggen i Utenriksdepartementet til NTB.

annonse

Minst 290 mennesker ble drept i de koordinerte angrepene 1. påskedag, som var rettet mot tre kirker og tre hoteller. Rundt 500 ble såret. Blant de drepte er 39 utenlandske turister, mens 28 ble såret, ifølge AP.

Den lokale islamistgruppa National Thowheeth Jama’ath (NTJ) sto bak angrepet, som ble utført av sju selvmordsbombere, ifølge myndighetene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

UD følger situasjonen på Sri Lanka tett og er i kontakt med lokale myndigheter. Den norske ambassaden i Colombo bistår også danske myndigheter i deres håndtering i etterkant av hendelsene som medførte at tre danske borgere, opplyser departementet. De tre var alle barn av den danske milliardæren Anders Holch Povlsen.

På grunn av den uklare situasjonen fraråder UD reiser til eller opphold på Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige. Departementet anbefaler også norske borgere som er i landet, å følge de lokale myndighetenes anvisninger og ta kontakt med pårørende hjemme i Norge.

Les også: Sri Lanka: Terrorvarsel ble ignorert

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.