Foto: AP/NTB scanpix
annonse
annonse

Første påskedag ble Sri Lanka rammet av det vi hittil har fått beskrevet som religiøs ekstremisme. 500 mennesker har hittil blitt skadet, og det er gode grunner til å anta at dødstallene stiger forbi 290.

Det europeiske folket og stort sett hele det kristne samfunnet er fortsatt i sorg etter brannen i Notre-Dame. Det er ulike angrep på kirker samt systematisk utryddelse av kristne, som verdens medier for øvrig ser ut til å ikke ville gi oppmerksomhet.

Hillary Clinton tok seg friheten til å kondolere de etterlatte på Sri Lanka ved å fordømme angrep på uskyldige, med et lite informativt Twitter-innlegg. «On this holy weekend for many faiths, we must stand united against hatred and violence. I’m praying for everyone affected by today’s horrific attacks on Easter worshippers and travelers in Sri Lanka». Clinton nevner verken ordet islam eller kristen, men erstatter ordet kristne med «Easter worshippers». Mange spørs seg selv hva dette ordet egentlig skal forestille.

annonse

Dette er en mye mer beskjeden beskrivelse enn den hun hadde da muslimer ble angrepet under fredagsbønnen i Christchurch på New Zealand. I tweeten, datert 15. mars, er hun sjenerøs med ordene. Der skriver hun at hjertet hennes er knust for det internasjonale, muslimske miljøet. Hun legger til at vi må bekjempe normalisering av islamofobi og rasisme av alle former. Hun stopper ikke der, og fordømmer den alternative høyresiden.

«Dødelig hat»

annonse

I den tweeten avslutter hun med at alle verdens ledere må fordømme deres dødelige hat, og at det må stoppes. Hun kunne med fordel ha sagt det samme om islamsk terror som er skyldig i over 300 tapte liv på få år. Hillary mottar mye kritikk for å utelate ordet kristen og tweeten blir møtt med raseri. Hvorfor er det slik at kristne blir møtt med mindre støtte i den samlede verden?

Les også: Erna Solberg og Jan Tore Sanner – hva sier de nå etter terroren mot kristne på Sri Lanka?

En annen som også velger å unngå ordene kristen og islam er USAs tidligere president Barack Obama. Tweeten hans lyder slik: «The attacks on tourists and Easter worshippers in Sri Lanka are an attack on humanity. On a day devoted to love, redemption, and renewal, we pray for the victims and stand with the people of Sri Lanka». Obama har tidligere kalt islam for fredens religion. En påstand som har satt dype spor, men som han aldri vil innrømme er langt i fra sannheten.

Den sekulære og omdiskuterte Iman Tawhidi er blant de som kritiserer Clintons slående, selektive støtte til ofre av terror. Islam er i krig med den siviliserte verden. Sivilisasjonens ledere sitter og tenker ut planer for hvordan de best mulig kan unngå å bli stemplet som islamofob og rasist. Å påstå at vestens ledere kneler for islam er kanskje litt kontroversielt. Men det er nå slik at de både kneler for islam og utsletter sin egen kulturarv.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon