Nederlandsk politiker vil ha halal-strender hvor muslimske kvinner kan føle seg hjemme. Illustrasjonsbilde. Shutterstock
annonse

Muslimer føler seg ukomfortable med å dele strendene med «lettkledde, stygge mennesker», ifølge HLN.

Den kontroversielle nederlandske politikeren Arnoud van Doorn står bak uttalelsen. Han mener det bare er rett og rimelig at det skal finnes halal-strender, siden det finnes nudiststrender.

– Ikke bare muslimer, men også andre innbyggere, føler seg ofte ukomfortable ved synet av svært lettkledde og ofte uestetisk formede mennesker på strendene. Dessuten indikerer spesielt kvinner at de i økende grad konfronteres med uønskede hentydninger og fremstøt fra menn når de besøker strendene.

annonse

Såkalte halal-strender eksisterer allerede i land som Dubai, Tyrkia og Indonesia, og Van Doorn mener at også Nederland burde innføre et slikt tilbud. Den britiske avisen Independent har laget reisetips for muslimske kvinner som ønsker å feriere halal. Journalisten anbefaler Halal Booking.

Van Doorn var tidligere representant for Geert Wilders Frihetspartiet (PVV), men konverterte så til islam og byttet parti. Han representerer nå Islamic Party for Unity.

Dette er et islamsk parti som blant annet argumenterer for å bringe IS-krigere hjem. Van Doorn uttalte 2. mars til NL Times:

– Ikke alle er farlige. Jeg kjenner flere som har returnert, og ja, de er desillusjonerte, men de er ikke farlige.

Journalisten stiller ikke spørsmål om hva Van Doorn mener om alle terrorangrepene som er utført i Europa de siste årene, hvor flere av gjerningspersonene nettopp var returnerte IS-terrorister.

 

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.