Sudans avsatte president Omar al-Bashir. Arkivfoto: Bibiana Dahle Piene / NTB scanpix

Sudans avsatte president Omar al-Bashir etterforskes for hvitvasking etter at politiet fant kontanter til en verdi av over 960 millioner kroner i hjemmet hans.

annonse

Både euro, dollar og sudanske pund til en samlet verdi av over 130 millioner dollar ble i helgen funnet stappet ned i kofferter og kornsekker hjemme hos ekspresidenten, opplyser lederen for landets styrende militærråd, Abdel Fattah el-Burhan.

annonse

Samtidig har landets fungerende riksadvokat bedt om at alle eiendommene til det tidligere regimet i Sudan registreres, og at alle eierskapstransaksjoner opphører for tidligere tjenestemenn og deres familier.

Mandag fortsatte de folkelige protestene mot landets nye militærstyre etter signaler om at hæren vil bruke makt for å bryte opp demonstrasjonene i hovedstaden Khartoum og fjerne barrikadene.

Både dag og natt holder demonstrantene stand utenfor de militæres hovedkvarter i Khartoum. De krever at et sivilt styre innsettes etter at president Omar al-Bashir ble styrtet. Foto: AP / NTB scanpix

Tirsdag skal demonstrantene etter planen kunngjøre sitt eget overgangsråd for ytterligere å utfordre de militære.

annonse
annonse

Bashir ble avsatt i et militærkupp 11. april og holdes nå i varetekt i høysikkerhetsfengselet Kobar, ifølge BBC.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.