Donald Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
annonse
Donald Trump bestrider Mueller-rapportens avsløring om at Det hvite hus’ rådgivere ofte ignorerer presidentens ordrer.
annonse

– Ingen nekter å adlyde mine ordrer, erklærte presidenten på spørsmål fra pressen mandag under Det hvite hus’ årlige påskeeggjakt.

Spesialetterforsker Robert Muellers rapport antyder at rådgivernes ordrenekt i noen tilfeller kan ha bidratt til å beskytte presidenten mot seg selv.

På spørsmål om han er redd for å bli stilt for riksrett, noe flere liberale demokrater tar til orde for, svarer Trump:

annonse

– Ikke engang en smule.

Tidligere mandag hevdet Trump at Kongressen ikke kan stille ham for riksrett på grunn av funnene i Mueller-rapporten og forsøkene på å hindre etterforskningen.

– Det var ingen forbrytelser begått av meg (ingen sammensvergelse, ingen obstruksjon), så dere kan ikke tiltale meg, tvitret Trump.

annonse

Rapporten viser at Trump gjentatte ganger prøvde å hindre Muellers arbeid. Spesialetterforskeren sier bevisgrunnlaget ikke frikjenner presidenten for hindring av etterforskningen, men konstaterer at det heller ikke er grunnlag for å fastslå at han begikk noen forbrytelse.

Mueller slår fast at han har funnet bevis for at Russland forsøkte å påvirke valget, men at det ikke er funnet bevis på samarbeid mellom Trumps valgkampstab og Russland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon