IIlustrasjonsfoto: AFP / ODD ANDERSEN
annonse
annonse

Det skrives mye rart i mange aviser, men en leder i en lokalavis på Lister tar virkelig kaka. 

Lokalavisen har nemlig besøkt flere moskeer i Lister-regionen, og snakket med medlemmer og imamer om islam og hva islam er. Flere av muslimene som blir spurt er helt åpne om sine ekstremt sjåvinistiske og totalitære holdninger.

Det fremgår helt tydelig at mennene som figurerer i reportasjen mener at kvinner må bære hijab, og det fremkommer også tydelige formaninger om at kvinner som ikke bærer hijab selv har ansvar dersom de blir utsatt for overgrep og trakassering fra menn. Noen mener at imamer som vil være politikere, må forplikte seg til å jobbe for sharia i Norge. 

annonse

Homohat

Videre blottlegges en fiendtlig innstilling til homofili, som til tross for de aktuelle muslimenes hardnakkede påstander, ikke er å finne blant de fleste norske kristne. Alle er tydelige på at homofili er forbudt, det konstateres at straffen er steining, og en går så langt som å hevde at lesbiske og homofile er skyld i alle sykdommene i Europa.

En sier også at han ikke bryr seg om hvordan andre ser på islam, det viktige er nemlig å «hente islam til samfunnet», noe som unektelig kan tolkes som et ønske om å gjøre samfunnet mer islamsk. 

annonse

Les også: NRK lurer på hva islam er

Bare menn

Lister24 har ikke greid å få tak i én eneste kvinne til sin reportasje. Ikke én kvinne figurerer i teksten eller på bildene. Det er menn, bare menn så langt øynene kan se. Det er rett og slett slående hvor reaksjonære disse miljøene er. En kan bare forestille seg hvordan det hadde blitt reagert på dette i mediene, dersom disse gruppene var kristne. 

Men dette dreier seg nå en gang om muslimer, og da er det viktig å bagatellisere, og legge skylden på skeptikerne.

Denne såkalte lokalavisen har altså nerver til å lekse opp sine lesere, og harselere med nordmenns frykt for fundamentalismen i islam, som de forenkler, forvrenger og forsøker å latterliggjøre. Videre forsøker redaksjonen på lite overbevisende vis å slå fast at islam ikke er problematisk, fordi det ifølge én måling er et mindretall (15 til 20 prosent, et ganske stort mindretall faktisk) som støtter islamske lover over det norske rettssystemet. Som om det bare var dette alle problemene dreide seg om. 

Fundamentalisme

Meningsmålinger viser, liksom Lister24s egen reportasje, at altfor mange muslimer har problemer med å akseptere likestilling slik vi kjenner den, samt seksuelle minoriteters rettigheter og annerledes troende. 52 prosent av muslimene i Storbritannia vil kriminalisere homofili. Hva slags garantier kan den politiske og mediale eliten gi våre homofile medborgere? Hva skal de gjøre med at andelen som ønsker å forby deres kjærlighetsliv vokser i vestlige land? For denne andelen vokser med islam.

Flere av muslimene i reportasjen forsvarer sin fiendtlige innstilling til homofile med at «kristne også mener det». Det ser ut til å ha gått dem hus forbi at kristendommen i Norge har forandret seg, og ingen i Lister24 minner dem om det.

annonse

Hadde lokalavisen våget å stille spørsmål om ytringsfriheten og Muhammed-karikaturene med det samme, hadde de antagonistiske holdningene blitt tydeligere illustrert, og de ville vært enda vanskeligere å fornekte. 

Kulturens betydning

Vi er ikke er fritt og trygt land fordi politikerne har tredd samhold og kultur nedover hodene på oss. Vår trygghet og frihet er kulturelt betinget. Vi har det landet vi har, med de politiske grunnprinsipper vi styres etter, på grunn av vår kultur. Likestilling, demokrati, velferdssamfunn og personlig frihet hadde ikke vært mulig om ikke disse verdiene var forankret i folkeviljen.

Det er helt innlysende at holdninger til homofile, kvinners frihet og ytringsfrihet vil forandre seg, dersom islam vokser i Norge. Kulturene der islam står sterkt, de som blir mer tallrike, har nemlig helt andre syn på disse grunnleggende verdiene. 

Les også: Islam og atter islam: Oslopolitiet etterforsker «religionsnegativitet»

Reaksjonære verdier

Mange synes ikke kvinner og menn bør være like for loven. Menn bør kunne ha fire koner, og skal arve dobbelt så mye som sine søstre. Staten skal ha et ord med i laget hva gjelder frivillige voksnes aktiviteter på egne soverom. Ytringsfriheten gjelder kun når man ikke krenker profeten Muhammed eller noe i Koranen. Dette er standpunkter virkelig troende muslimer vil ha veldig vanskelig for å si imot. 

Og det er standpunkter som vil prege Norge mer og mer, dersom islams vekst ikke forhindres. Disse menneskene har også sin stemmerett. Og derfor kan reaksjonære holdninger fra en fjern fortid igjen få en sterk stemme i det norske samfunnet. Også venstrevridde journalister i Lister24 burde kunne forstå dette. Bare det at de ikke har fått snakket med én eneste kvinne bør få alarmklokkene til å ringe. Men da kunne det jo tenkes at innvandringskritikerne hadde rett. Og det kan de jo ikke gi inntrykk av.

Tilgi dem ikke, for de vet hva de gjør. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon