President Donald Trump. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratenes siste frist for når de vil ha utlevert Donald Trumps selvangivelser, utløper tirsdag.

Opposisjonspartiet har flertallet i Representantenes hus, hvor kontrollkomiteen krever å få se presidentens selvangivelser fra de siste seks årene.

Fristen var opprinnelig 10. april. Men noen selvangivelser ble aldri utlevert, og finansminister Steven Mnuchin opplyste at hans departement trengte mer tid til å behandle forespørselen.

annonse

Kontrollkomiteens leder Richard Neal sendte deretter et nytt krav direkte til skatteetaten IRS. Den nye fristen utløper tirsdag.

Om selvangivelsene dukker opp denne gangen, er mildt sagt usikkert. Stabssjefen i Det hvite hus, Mick Mulvaney, har tidligere erklært at Demokratene aldri vil få se Trumps selvangivelser.

Les også: Warren krever Trump stilt for riksrett

Hvis Trump-regjeringen fortsetter å nekte å utlevere dokumentene, vil saken trolig havne i rettsvesenet. Til slutt kan det bli høyesterett som avgjør saken, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

annonse

I USA er det lang tradisjon for at presidentkandidater offentliggjør sine selvangivelser. Trump brøt med tradisjonen, og hans tidligere advokat Michael Cohen hevder presidenten frykter straffeskatt hvis selvangivelsene offentliggjøres.

Finansminister Steven Mnuchin mener på sin side at kontrollkomiteens krav om innsyn kan gjøre IRS til et våpen i en politisk konflikt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon