Ole Gunnar Solskjær er under hardt press foran onsdagens hjemmekamp mot gulljagende Manchester City. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ole Gunnar Solskjær omtaler 0-4-tapet mot Everton som Manchester Uniteds svakeste kamp under hans ledelse.

Samtidig sier han at han føler seg trygg på at han får en «reaksjon» fra spillerne, at de ønsker å slå kraftig tilbake i onsdagens byderby hjemme mot Manchester City.

– Det er den beste kampen vi kunne bedt om nå. Med spillere som har det vondt … alle spillerne er definitivt skuffet og såret over den prestasjonen (mot Everton). Og City-kampen er en perfekt anledning (til å vise seg fram), sa Solskjær på tirsdagens pressekonferanse foran storkampen.

annonse

– Vi må virkelig stille opp på onsdag. Vi må være klare for presset deres. Vi må forsvare oss bra, og vi må være forberedt på at de kommer etter oss når vi får tak i ballen. Jeg tror de vil forsøke å stoppe oss så høyt i banen som de kan, sier nordmannen om byrivalen.

– Må være klar i hodet

Han er inne i sine tøffeste dager av den relativt korte perioden som Manchester United-manager. United var rett og slett flere nivåer svakere enn Everton i søndagens viktige Premier League-kamp.

– Dette var en av to virkelig dårlige kamper siden jeg kom inn. Denne og FA-cupkampen mot Wolverhampton (1-2-tap i mars). Det er de to kampene der vi ikke har vært i nærheten av standarden vi har sett for oss.

annonse

– Kamper som den mot Everton vil skje. Og da må responsen komme. Du prøver å framprovosere og inspirere til en reaksjon. Vi har ikke hatt tid til å jobbe med spillerne på banen nå, for vi trenger rehabilitering i denne delen av sesongen. Så det handler om tankesettet. Du må være klar i hodet, sier Solskjær.

Stor utfordring

Han fikk spørsmål om hvorvidt han faktisk er riktig mann til å lede storlaget videre.

– Jeg ønsker å si ja, men det er ikke min jobb å gjøre det. Jeg tror på meg selv og laget, og jeg er klar for denne utfordringen. Jeg vet at det er en stor utfordring, men det er en flott en også, sier Solskjær og fortsetter:

– Vi tror på spillerne. De vet at de har skuffet seg selv både som spillere og som lag. Det gjelder meg også. Det er jeg som er sjef. Jeg ga instruksjonene om hvordan vi skulle spille. Og det er min jobb å sørge for at de presterer bedre.

Bunnivå

United får en svært tøff kamp for å kvalifisere seg for neste års mesterliga. Og til sommeren skal Solskjær forsøke å fornye en spillerstall som ikke ser balansert eller spesielt bra ut sammenlignet med topplagene i ligaen.

Solskjær erkjenner at det må komme spillere inn, og at noen spillere må ut. Samtidig forsvarer han jobben spillerne hans har gjort samlet sett siden han tok over i United i desember.

annonse

– Nå er ikke riktig tidspunkt for å gjøre store endringer i en tropp som har gjort det så bra. Bare City og Liverpool har tatt flere poeng enn oss på de siste 19-20 kampene.

– Vi liker ikke å tape kamper, men slik er Premier League. Men måten vi tapte på mot Everton … det er vårt laveste nivå, det er vår verste prestasjon sammen med Wolves-kampen. Men jeg er sikker på at vi får se en reaksjon, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon