Sultan Hassanal Bolkiah av Brunei. Foto: AP Photo/Vincent Thian
annonse
annonse

Sultanen av Brunei rettferdiggjør i et brev til Europaparlamentet sin nylige beslutning om å påtvinge sitt lands befolkning skjerpede shariastraffer.

Sultanen besluttet nylig å skjerpe en rekke lover i Brunei, etter mønster fra strikt sharia. Ifølge de nye lovene skal homofili straffes med døden ved steining. Andre kriminelle handlinger, som tyveri og utroskap, kan straffes med amputasjoner, piskeslag og dødsstraff.

Representanter i Europaparlamentet har fordømt lovendringene, og har tatt til orde for boikott av eksporter fra Brunei.

annonse

Les også: Brunei viser islams sanne ansikt

Høye beviskrav

I et brev til politikerne i Europaparlamentet skriver landets monark at han ønsker at europeerne revurderer sin fordømmelse, og rettferdiggjør de barbariske straffemetodene med at det vil være høye beviskrav for disse handlingene, og vanskelig å få noen dømt. Dette rapporterer The Guardian.

– Straffeutmålingene for hadd – steining til døde og amputasjon – pålagt for de kriminelle handlingene tyveri, ran, utroskap og sodomi, har ekstremt høyre beviskrav, og det kreves intet mindre enn to eller fire menn med høy moralsk status og fromhet som vitnet, til ekskluderingen av enhver form for forholdsmessige bevis, skriver sultanen i sitt brev til EU.

annonse

«Toleranse»

Videre i brevet oppfordrer sultanen de europeiske politikerne om å vise «toleranse, respekt og forståelse» for det faktum at hans regime finner det for godt å straffe personer som beviselig har hatt homofil sex med døden ved steining. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon