Sultan Hassanal Bolkiah av Brunei. Foto: AP Photo/Vincent Thian
annonse

Sultanen av Brunei rettferdiggjør i et brev til Europaparlamentet sin nylige beslutning om å påtvinge sitt lands befolkning skjerpede shariastraffer.

annonse
annonse

Sultanen besluttet nylig å skjerpe en rekke lover i Brunei, etter mønster fra strikt sharia. Ifølge de nye lovene skal homofili straffes med døden ved steining. Andre kriminelle handlinger, som tyveri og utroskap, kan straffes med amputasjoner, piskeslag og dødsstraff.

annonse

Representanter i Europaparlamentet har fordømt lovendringene, og har tatt til orde for boikott av eksporter fra Brunei.

Les også: Brunei viser islams sanne ansikt

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Høye beviskrav

I et brev til politikerne i Europaparlamentet skriver landets monark at han ønsker at europeerne revurderer sin fordømmelse, og rettferdiggjør de barbariske straffemetodene med at det vil være høye beviskrav for disse handlingene, og vanskelig å få noen dømt. Dette rapporterer The Guardian.

– Straffeutmålingene for hadd – steining til døde og amputasjon – pålagt for de kriminelle handlingene tyveri, ran, utroskap og sodomi, har ekstremt høyre beviskrav, og det kreves intet mindre enn to eller fire menn med høy moralsk status og fromhet som vitnet, til ekskluderingen av enhver form for forholdsmessige bevis, skriver sultanen i sitt brev til EU.

«Toleranse»

Videre i brevet oppfordrer sultanen de europeiske politikerne om å vise «toleranse, respekt og forståelse» for det faktum at hans regime finner det for godt å straffe personer som beviselig har hatt homofil sex med døden ved steining. 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.