Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Alle annonser forsvant tirsdag ettermiddag fra Resett.no.

Det fremgår av en e-post fra Google at vi har blitt blokkert fra Adsense. Det hevdes at vi har brutt reglementet ved å rette «overdreven oppmerksomhet» mot annonsene.

Som våre lesere vil være klar over, har det den siste tiden foregått en aggressiv kampanje på sosiale medier for å få annonsører til å stoppe annonseringen på Resett. Nå er vi altså stengt ute fra selve børsen. Google skriver at avgjørelsen er permanent.

annonse

De som vil annonsere hos oss kan fortsatt gjøre det direkte gjennom Resett. Ta kontakt på [email protected]

Vi vil jobbe med å finne andre automatiserte plattformer og gå utenom Googles nettverk.

Forsøkene på å hindre Resetts finansiering vil nok imidlertid fortsette. Det er således donasjoner og Resett-medlemskap som er vår kilde til overlevelse.

annonse

Vi verdsetter den støtten dere kan gi.

– Brøt ikke regelverket

– Vi mener vi ikke brøt regelverket. Oppfordringen har vært at leserne skulle handle hos annonsørene, ikke bare klikke på annonser, sier Helge Lurås til Kampanje.

– Vi tar kontakt med Google for å prøve å komme til enighet, men ser også på andre annonseplattformer som et alternativ. Utestengelsen fra Google er alvorlig, men noe vi har tatt høyde for at kunne skje. Det er våre lojale lesere som vil være basis for Resetts overlevelse fremover, skriver redaktøren i en epost til Medier24.

Google svarer
 
– Google tar brudd på våre retningslinjer svært alvorlig, for å beskytte både brukere, mediehus og annonsører. Noen ganger er vi nødt til å suspendere eller deaktivere kontoer på grunn av brudd på retningslinjene våre, og vi gir da publisister muligheten til å rette opp i bruddene og sørge for at de holder seg innenfor regelverket i fremtiden, sier pressesjef Helle Skjervold i Google Norge i en epost til Medier24.

 

Kilde: Resett/NTB

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon