Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett

Alle annonser forsvant tirsdag ettermiddag fra Resett.no.

annonse

Det fremgår av en e-post fra Google at vi har blitt blokkert fra Adsense. Det hevdes at vi har brutt reglementet ved å rette «overdreven oppmerksomhet» mot annonsene.

Som våre lesere vil være klar over, har det den siste tiden foregått en aggressiv kampanje på sosiale medier for å få annonsører til å stoppe annonseringen på Resett. Nå er vi altså stengt ute fra selve børsen. Google skriver at avgjørelsen er permanent.

De som vil annonsere hos oss kan fortsatt gjøre det direkte gjennom Resett. Ta kontakt på [email protected]

Vi vil jobbe med å finne andre automatiserte plattformer og gå utenom Googles nettverk.

Forsøkene på å hindre Resetts finansiering vil nok imidlertid fortsette. Det er således donasjoner og Resett-medlemskap som er vår kilde til overlevelse.

Vi verdsetter den støtten dere kan gi.

– Brøt ikke regelverket

– Vi mener vi ikke brøt regelverket. Oppfordringen har vært at leserne skulle handle hos annonsørene, ikke bare klikke på annonser, sier Helge Lurås til Kampanje.

– Vi tar kontakt med Google for å prøve å komme til enighet, men ser også på andre annonseplattformer som et alternativ. Utestengelsen fra Google er alvorlig, men noe vi har tatt høyde for at kunne skje. Det er våre lojale lesere som vil være basis for Resetts overlevelse fremover, skriver redaktøren i en epost til Medier24.

Google svarer
 
– Google tar brudd på våre retningslinjer svært alvorlig, for å beskytte både brukere, mediehus og annonsører. Noen ganger er vi nødt til å suspendere eller deaktivere kontoer på grunn av brudd på retningslinjene våre, og vi gir da publisister muligheten til å rette opp i bruddene og sørge for at de holder seg innenfor regelverket i fremtiden, sier pressesjef Helle Skjervold i Google Norge i en epost til Medier24.

 

Kilde: Resett/NTB

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.