Fotballeder i Driv IL, Mads Randem, sier de melder seg ut av Oslo fotballkrets av hensyn til spillernes sikkerhet. Skjermbilde fra TV2-sending.
annonse
annonse

Forrige fredag ble kampen mellom Vålerenga sitt G19-2 og Sterling avlyst etter 60 minutter. Årsaken var drap- og knivtrusler, skriver TV2.

Det skjedde kort tid etter den kampen mellom to G16-lag i Groruddalen der tilskuerne stormet banen og angrep bortespillere.

Dette skremmer fotballaget Driv IL fra Ytre Enebakk. Ifølge fotballeder Mads Randem har situasjonen eskalert de siste tre årene:

annonse

– Det som har vært skremmende de siste årene, er at det er aktører utenfor lagene som samles på arenaen i påvente av en grunn til å gå ut på banen og lage kvalm og ugagn, sier Randem til TV 2.

Trusler, sjikane og vold

Det handler om trusler, sjikane, vold og aggresjon. Både spillere og trenere rammes, og NFF virker ikke å ta saken alvorlig.

annonse

Nå har Driv IL meldt overgang til fotballkretsen i Østfold, på grunn av vold i Oslo-fotballen.

– Til slutt så vi at vi ikke kunne garantere for sikkerheten til våre spillere i barne- og ungdomfotballen. Det var ikke noe vi ville utsette våre medlemmer for, sier Randem.

NFF Oslo vil ikke stille til intervju, men daglig leder Tore Jarl Bråteng skriver i en epost at de jobber med klubbutvikling og Fair play for å sikre trygge rammer rundt kampene.

– Dette arbeidet krever godt samarbeid mellom krets, klubber, skoler og bydel. Vi erkjenner at dette arbeidet må få et økt fokus. Bekymringmeldinger fra klubber tas med i dette arbeidet som deler av grunnlaget for å gå i dialog med klubbene. Her er også meldinger fra Driv medtatt, skriver Bråteng.

NB: Journalist Erling Marthinsen har tidligere spilt fotball for Driv IL. 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon