Tyske Manfred Weber er de konservative partienes spisskandidat i EU-valget. Men få utenfor EU-bobla vet hvem han er. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix
annonse

Bare halvparten av tyske velgere er i stand til å navngi minst én av toppkandidatene til EU-valget i slutten av mai.

annonse

Det viser en meningsmåling som YouGov har gjennomført for det tyske nyhetsbyrået DPA.

annonse

Målingen viser at 45 prosent av de spurte ikke er i stand til å navngi noen av de ni kandidatene som står øverst på de tyske partilistene foran EU-valget.

Den mest kjente kandidaten er justisminister Katharina Barley, som topper sosialdemokratiske SPDs liste. Hun ble navngitt av 39 prosent av de spurte. Annenplassen går til Jörg Meuthen fra AfD på ytre høyre, som ble navngitt av 35 prosent av de spurte.

Bare 26 prosent av de spurte var i stand til å navngi Manfred Weber. Han er neppe noe bedre kjent i Norge, men Weber er altså de konservatives kandidat til å overta som sjef for EU-kommisjonen når Jean-Claude Juncker går av i høst. Weber tilhører det bayerske konservative partiet CSU.

annonse
annonse

Valget til nytt EU-parlament går av stabelen fra 23. til 26. mai.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.