Srilankiske sikkerhetsstyrker holder vakt ved en av kirkene som ble rammet av søndagens terrorangrep. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den sunnimuslimske gruppen National Thawheed Jamath stod bak terroren i Sri Lanka hevder landets helseminister.

Jerusalem Post mener at hjernen bak terroren er en islamsk ekstremist som i lang tid fikk boltre seg på youtube med hatefulle angrep mot andre religioner.

annonse

Ubekreftede rapporter identifiserer hovedmannen bak angrepet på Shangri La-hotellet som den islamske ekstremisten Moulvi Zahran Hashim. En imam som ble brukt som foredragsholder for National Tawheed Jamaath, skriver Jerusalem Post. Og som var blant selvmordbomberne.

CNN rapporterte at Hashim også ønsket å angripe Indian High Commission i Colombo tidligere denne måneden, men angrepet ble avbrutt. Ifølge CNN-rapporten var dette angrepet planlagt 4. april.

Les også: Sri Lanka: – Kirkeangrepet var hevn for moskéangrep på New Zealand

Kontakter til Saudi Arabia?

annonse

Ikke alle journalister likte at den ekstremistiske islamistens navn ble nevnt i forbindelse med terroren. Han skal lenge hatt kontakt med Saudi Arabia, og tilhører den samme islamske retningen som dette landet. Da hans navn ble nevnt ble den øvrige pressen ifølge Jerusalem Post anklaget av Al Jazeera journalist Saif Khalid for å være «islamofobisk» i deres rapporter.

The National Tawheed Jamaath imam har en historie med rasisme og islamsk overlegenhet. I juli 2017 rapporterte for eksempel Sri Lanka-pressen at organisasjonens leder ble tiltalt for å ha kommet med nedsettende bemerkninger mot Buddha i en video. Hashim har også lagt ut flere YouTube-videoer der han har kommet med kommentarer som kan betraktes som oppfordringer til angrep og opptøyer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon