Den omstridte tidligere Trump-strategen er invitert til en mediekonferanse i Berlin i mai. Han skal også gjeste Nordiske Mediedager i Bergen. Arkivfoto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det høyrenasjonalistiske partiet AfD har invitert tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon til en mediekonferanse i Berlin neste måned.

En talsperson for AfD bekrefter overfor nyhetsbyrået DPA at Bannon er invitert til å delta på «Konferansen for frie medier». Konferansen, som holdes i Berlin 11. mai, samler journalister og bloggere på den politiske høyresiden.

– Vi holder på å få detaljene på plass, sier en av arrangørene til avisen Der Spiegel. Også Nigel Farage, leder for britiske Brexit Party, og en av de ivrigste pådriverne for Storbritannias utmelding fra EU, skal også være invitert til konferansen.

annonse

Bannon har blitt mer synlig i Europa de siste månedene. Han har blant annet snakket om planer om en stiftelse basert i Brussel med mål om å utløse en høyrepopulistisk protestbølge i valget il EU-parlamentet i mai. Han er også invitert til Nordiske Mediedager i Bergen i mai, en avgjørelse som har fått flere både i og utenfor mediene til å reagere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon