Fra Boston University. Foto: AP Photo/Steven Senne
annonse
annonse

En kvinnelig, amerikansk professor i den såkalte kunnskapen «hvithet» refset nylig de som våger å behandle mennesker av ulik etnisitet likt. 

Under en nylig forelesning i såkalt «hvithet» titulert «Hva innebærer det å være hvit?» ved Boston University sa professor Robin DiAngelo at mennesker som behandler andre som individer, uten tanke for deres hudfarge, er «farlige». Hun mener også at mennesker som sier de har lært å behandle alle likt, fornekter svarte menneskers virkelighet. Dette rapporterer Pluralist.

Professor DiAngelo mener nemlig at det ikke er mulig for noen å behandle alle etnisiteter likt.

annonse

– Dine foreldre kan lære deg å gjøre det, men du gjør det ikke, du kan ikke gjøre det, det finnes ingen menneskelig objektivitet. 

Les også: Det finnes ikke «hvite privilegier» – bare bortskjemte oljebarn som sutrer for mye

«Kunnskapsmangel»

annonse

Mennesker som mener de er fargeblinde avslører sin egen kunnskapsmangel, mener professoren. 

– Denne personen forstår ikke grunnleggende sosialisering. Denne personen forstår ikke kultur. Denne personen er ikke selvbevisst.

Videre sa hun at hun gjerne «skulle ha vært litt mindre hvit», noe som for hennes vedkommende betyr å være mindre «undertrykkende, ubevisst, defensiv, kunnskapsløs og arrogant».

Definisjon

Professoren mener også at den tradisjonelle definisjonen på rasisme, som handler om å bevisst mislike mennesker basert på etnisitet, fungerer som beskyttelse for den «ekte» rasismen. Den virkelige, rasistiske trusselen mener DiAngelo man finner i den angivelige «systematiske rasismen», i media, utdanningssystemet, økonomien og rettsvesenet. 

Hun tok også opp feminisme under forelesningen, og hevdet at USA er fullt av sjåvinisme. At menn oftere ønsker å være politikere, direktører og politibetjenter ser hun nemlig som et uttrykk for sexisme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon