Dimitra Silva (nummer fire fra venstre, kledd i blått) mistet sin 13 år gamle bror og besteforeldrene sine bombeangrepet mot kirken i Negombo. Foto: Gemunu Amarasinghe / AP / NTB scanpix
annonse

Så har det skjedd igjen. En forferdelig tragedie har funnet sted på Sri Lanka. Over 300 døde og 500 skadde!

Islamist organisasjonen National Thowheeth Jama’ath med islamisten og hatpredikanten Zahran Hashim pekes ut som de som står bak angrepene. Sri Lanka er i sjokk og sorg.

Etter terrorhandlingen på New Zealand 15. mars, – som også var en syk og vanvittig ugjerning – ble det i etterkant arrangert en minnesamling for terrorofrene i Oslo.

annonse

Vi kunne i denne sammenhengen lese at 19 åringen Susann Nikkerud, – som ifølge henne selv er muslim og feminist – stod frem sammen med organisasjoner som Islamsk Råd, Muslimsk Dialognettverk, Islamic Cultural Centre og ba om at regjeringen lager en handlingsplan for å bekjempe muslimhat og islamofobi i Norge. At disse organisasjonene ønsker å bekjempe hat er en god nyhet.

Arshad Jamil i Muslimsk Dialognettverk sier til NRK.no i denne sammenhengen:

– Det vi ser av undersøkingar og rapportar, er at ein hatar muslimar utan å kjenne kva islam står for. Det må eit systematisk arbeid til for å bli kvitt denne uønskte trenden.

annonse

Det har derfor i etterkant av denne hendelsen vært et samstemt krav fra muslimsk hold og vestlige politikere at ideologien bak den nasjonalistiske og rasistiske terroren må avdekkes og fordømmes.

NRK tar ansvar, og med journalisten Zofia Paszkiewicz i spissen kan vi den 7. april lese på NRK.no:

– Hva sier egentlig Koranen om jihad, homofili og hijab?

Dette ser jo lovende ut. Bare et par uker etter siste oppslag, har NRK opplegget klart for å undervise det norske folk om hva Islam står for.

Til å hjelpe Zofia til å finne ut hva Koranen egentlig sier har hun fått med seg Mohammad Usman Rana som er konservativ muslim, Mona Farstad, islam ekspert og Linda Noor som kaller seg reformorientert muslim.

annonse

Dette må da være et panel som virkelig får frem sannheten, tenker jeg. Og det er jo også det Arshad Jamil ønsker å få frem: sannheten!

– Hva sier egentlig Koranen?

Det systematiske arbeidet med å informere det norske folk om hva Islam står for er i gang.

Zofia stiller spørsmålene:

– Må kvinner dekke til håret med hijab? Har alkohol og svinekjøtt alltid vært forbudt? Sier Koranen noe om klima? Er det mulig med likestilling mellom kvinner og menn i islam? Hvorfor pugges Koranen utenat? Betyr jihad å drepe andre? Hva står det om homofili i Koranen?
Hver av de tre intervju personene kommenterer punktene – og så formulerer journalisten Zofia en slags konklusjon.

Jeg er en vanlig dødelig med middels IQ, har en normal porsjon bondevett og en noenlunde evne til å lese norsk og engelsk. Jeg har lest en del i Koranen og hadithene, og har dannet meg en forståelse av hva Islam lærer i disse spørsmålene. Men når jeg leser hva som skrives her, så melder spørsmålet seg:

Er vi egentlig på samme planet? Hva skjer? Når jeg sammenligner det som kommer frem i dette innslaget og det som læres i de islamske skriftene – så er det i mitt hode full krasj!

Jeg her opp gjennom årene truffet flere muslimer som ikke ønsker å belyse alle sider med Islam, enten fordi at de er pinlig berørt av hva islam lærer, eller de er uenige i deler av læren eller at de ønsker å presentere en versjon av Islam som vi i vesten kan godta – som at Islam er en fredens religion basert på kjærlighet, toleranse etc, men jeg trodde ikke formålet med dette innlegget var i den kategorien.

Man kan helt sikkert skrive en bok om hver av punktene over – men jeg synes det er to punkter som skiller seg ut.

annonse

Punt 4: – Er det mulig med likestilling mellom kvinner og menn i Islam?

Zofia skriver:

– Men naturligvis fint å lese klar tale fra konservativt hold om at menn skal ta i et tak i hjemmet og aldri utøve vold mot kvinner. (Da er vi enige om at det skulle bare mangle i 2019.)

Islam eksperten Mona Farstad sier:

– Noen tolkningstradisjoner sier at hvis hverken overbevisende formaninger eller sex-nekt fungerer, kan mannen symbolsk slå kvinnen med et lommetørkle.

Woow – for en innsikt! Jeg er målløs!

La oss se på noen eksempler som kanskje nyanserer saken – og vi kan godt holde oss til muslimen og feministen Susann Nikkerud som ble avbildet uten hijab – og som representerer en noe spesiell trend for tiden hvor feminister omfavner og roser islam som kvinnefrigjørende.

Hva tenker Susann da om Surah 33.59 og 24.31 som pålegger henne å dekke seg til med ikke bare hijab men med burka? Og hva tenker feministene og NRK journalisten Zofia om Surah 4.34 som sier at menn kan banke konene sine til lydighet (med et lommetørkle???). Eller Surah 4.3 som sier at en mann kan ha opp til 4 koner (Muhammed hadde 13), eller Surah 2.282 som sier at verdien av en kvinnes vitnesbyrd er halvparten av mannens. Eller hva med Surah 4.24, Surah 23.6 som sier at menn kan ha ubegrenset sex med kvinnelige fanger og slavejenter – for å nevne noen.

Her er det åpenbart noe som skurrer!

La oss så se på et annet av Zofias spørsmål. Punkt 6: – Betyr jihad å drepe andre?

Denne helgen ble dette et svært relevant spørsmål. Har terror noe med Islam å gjøre?

Den konservative muslimen sier:

– Det er viktig å understreke at militær jihad må være forsvarskrig og handler om den katolske doktrinen om rettferdig krig.

Katolsk lære og forsvarskrig? Hvor kommer dette fra? Islam definerer katolikkene som vantro, og Bibelen som korrupt, så hvorfor plutselig referere til en katolsk doktrine? Koranen sier derimot klart at man skal kjempe (jihad) mot de som ikke tror – noe som ikke har med forsvarskrig å gjøre.

Noen referanser:

– Kjemp (jihad) mot de vantro og hyklerne, og gå hardt frem mot dem. – Surah 9.73 og 9.123
– Kjemp (jihad) mot de som ikke tror på Allah … Surah 9.29
– Jeg er blitt beordret til å kjempe (jihad) mot alle folk så lenge de ikke erklærer at det er ingen gud utenom Allah – Sahih Muslim 30, Sahih al-Bukhari 6924
– Jeg vil fordrive alle jøder og kristne fra den arabiske halvøy til det ikke er andre enn muslimer der. Sahih Muslim 4366.

Kan man kalle dette forsvarskrig? Neppe!

Før terrorangrepet i Christchurch, New Zealand har ikke ideologien bak terrorhandlinger vært på dagsorden, og mange av de som har koblet terror med Islam har blitt karakterisert som rasister og islamofober. Men det interessante er at etter angrepet på New Zealand, så ble plutselig ideologien bak terroren viktig.

De muslimske talerørene, vestlige politikere og media krevde at man måtte fordømme den nasjonalistiske og rasistiske ideologien samt tankegodset som ligger bak denne typen handlinger – og det sier selvsagt også alle med et normalt sunt bondevett seg enig i.

Spørsmålet er hvorfor de samme røstene er tause når det gjelder islamistisk terror. Hvorfor er det ingen av disse som da sier at ideologien som fremmer denne typen gjerninger må avdekkes og fordømmes? I stedet for sier de største parolene mens røyken ennå ligger tungt i og utenfor kirkebygningene: Dette har ingen ting med Islam å gjøre!

Vi har altså «nykomlingen» National Thowheeth Jama’ath på Sri Lanka, og organisasjoner som IS, Al- Qaida, Taliban, Al-Shabab, Boko Haram, Hamas etc. som alle utfører terrorhandlinger og grusomheter mens de roper Allahu Akbar (Allah er stor), har Islam som ideologi og lar denne ideologien definere sitt verdensbilde og verdisett.

Vi har nylig sett islamister i Marokko som dreper to skandinaviske jenter på bestialsk vis, og hvor de legger ut en video på sosiale medier før ugjerningen hvor de siterer Koranen.

Om man liker det eller ikke – dette har med Islam å gjøre! Dersom vi ikke kommer til denne erkjennelsen vil vi aldri komme galskapen vi har sett i helgen til livs. Før man kan løse et problem – må problemet defineres. Enkel logikk.

Etter New Zealand terroren gikk mange også sterkt ut mot det de kalte «hat propaganda mot Islam» på sosiale medier – noe som i de fleste av tilfellene var fredelig kritikk av Islam og faktisk i noen tilfeller bare direkte sitater fra Koranen eller Hadith – med det som resultat at mange av disse har fått sine kontoer sperret. Dette er en ny trend, men man kan spørre seg om denne typen reaksjoner vil bli håndhevet når andre religioner kritiseres – eller er dette Sharia sensur i en tidlig fase?

Når Arshad Jamil i Muslimsk Dialognettverk ønsker å få frem sannheten om hva Islam står for, bør vi ikke da nettopp gjøre det – eller er hele poenget å la det norske folk og vesten bli foret med en ønske-versjon av Islam? Og er Arshad Jamil også opptatt av å bli kvitt den «uønskede trenden» vi så i helgen?

Zofia avslutter med:

– Den jihad som muslimer flest virker å være mest opptatt av – som også kalles «store jihad»
eller «selvets jihad» – er det å prøve å bli et bedre et menneske, leve sunnere, hjelpe andre. Et slags nyttårsforsett.

Så dette er altså hva Islam handler om – og det norske folk ser ut til å måtte lære i tiden fremover. Zofia Paszkiewicz og NRK gir Kardemommeby en helt ny dimensjon!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse