Greta Thunberg møter Pave Frans. Media/ REUTERS
annonse
annonse

Det er forskjell på å sitte på det berømte Mynttorget i gamlebyen i Stockholm og snakke om klimaendringer, og å bo i det nordlige Sverige og ha bruk for bil. Slik lyder Sverigedemokratenes leder Jimmie Åkessons kommentar til Greta Thunberg propagandavirksomhet.

Jimmie Åkesson mener ifølge Expressen ikke at Greta Thunbergs arbeid gjør noen forskjell i klimaet. «Det er en ting å sitte på Mynttorget og snakke om dette, og en annen ting å bo i Norrland og måtte kjøre bil», sier han i TV4-programmet «Malou etter ti» og fortsetter: «Det spiller ingen rolle hvor mye Greta sitter på Mynttorget, det påvirker likevel ikke klimaet».

Den 16 år gamle svenske jenten har ifølge Expressen tilbrakt påskeferien med å reise rundt i Europa for å møte studenter inspirert av hennes klimaangrep. Hun har også møtt blant annet paven i Roma og Theresa May i London.

annonse

Best at hun sitter på skolebenken

«Jeg respekterer hennes engasjement, men hun er et barn», sier den svenske partilederen, som mener at hun har best av å sitte på skolebenken.

Greta Thunberg har reist rundt i verden og oppfordret skoleelever til å skulke skoleundervisninger for i stedet å gå rundt i gatene og rope på tiltak mot klimaendringer.

Greta Thunberg holder en tale til Extinction Rebellion sin camp ved Marble Arch i London, 21. April, 2019. (Foto by Tolga Akmen / AFP)
annonse

Les også: NRK kommer haltende etter, og Greta Thunberg er levende bevis på at man trenger alternative medier

Det har de fleste elevene selvsagt funnet mer gøy enn å sitte på skolebenken, og har villig latt seg rive med. Sverigedemokratene har vært sterkt kritiske til de såkalte «skolestreikene», mens andre partier og politikere i og utenfor Sverige har stilt seg positive.

Les også: Svindelen rundt klima-Greta (16) når omsider SvD

Jimmie Åkesson er også kritisk til om den unge jenten alene står bak sine ideer og aksjoner. Han mener voksne mennesker står bak henne. Det innrømmer ikke Greta Thunberg.

I en tekstmelding til Expressen svarer Greta Thunberg på kritikken: «Alle er bak meg – alle som er involvert i klimakrisen. Akkurat som jeg står bak dem», skriver hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon