Det kan bli drama på KrFs landsmøte i helgen når partiet skal velge medlemmer i det nye sentralstyret. Kjell Ingolf Ropstad blir etter alle solemerker valgt til ny partileder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Valg av nye medlemmer til KrFs sentralstyre kan blåse nytt liv i den opprivende retningsstriden i partiet.

Fylkeslaget i Møre og Romsdal varsler nemlig at de vil ha sin fylkesleder Randi Walderhaug Frisvoll inn i sentralstyret. De vil komme med et benkeforslag om dette, skriver Vårt Land. Frisvoll sto på «blå» side i retningsvalget.

Blir Frisvoll valgt inn, kan det bety at Karin Bjørkhaug fra Trøndelag ryker ut. Bjørkhaug en av de mest sentrale «røde» KrF-erne som har valgt å ta gjenvalg til et sentralt verv etter retningsstriden.

annonse

– Det ville være fryktelig synd. I den situasjonen vi er i nå, så trenger KrF virkelig bredde i sentralstyret. Karin er en veldig god representant for oss som tapte retningsvalget 2. november, sier Simen Bondevik fra Akershus KrF. Bondevik var svært engasjert på rød side i retningsstriden.

Den andre som kan miste plassen i sentralstyret, er Tove Welle Haugland fra Agder. Hun er regnet som en ung og lovende kvinne i partiet. Haugland sto på blå side i retningsvalget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon