Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KrFs partiledelse presses på regjeringens håndtering av barna til IS-krigere i Syria. Nå møtes de med krav om en tydelig uttalelse om saken.

annonse

– Jeg synes ikke det har vært vilje nok. Det er på vår vakt vi drøyer med å oppfylle plikten vår med å hjelpe nordmenn i utlandet, tordnet KrFs toppkandidat til fylkestinget i Vestland, Trude Brosvik, fra talerstolen under landsmøtet på Sola fredag.

Brosvik takket fungerende partileder og landbruksminister Olaug Bollestad for at hun hadde vært tydelig om Syria-barna i sin tale litt tidligere på dagen, hvor Bollestad også understreket at det ikke finnes noen enkel løsning på saken.

Brosvik mener regjeringen har kommet for sent på banen.

– Jeg savner at regjeringen har vært tydelig på dette spørsmålet fra starten av. Jeg savner at man har sagt at dette er norske barn, og at ja, vi har et ansvar. Så kunne vi ha tålt at det ville ta litt tid å finne ut av ting. Det vet vi alle, sa Brosvik.

Hun utdypet:

– Barna til IS-krigerne er en prøvestein på hvordan vi opptrer i møte med prinsippene våre. Foreldrene har gjort grufulle ting. De må straffeforfølges for det de har gjort, men barna kan ikke og skal ikke straffes for det foreldrene har gjort.

Lokalpolitikeren anerkjenner at KrF trolig har en god slump av æren for at regjeringen denne uken gikk ut og lovet å jobbe for å hente hjem norske barn uten foreldre fra Syria. Men hun mener de bør gå lenger.

– Vi er urolige for det vi ser og det vi hører. Vi er urolige for hvordan KrF skal balansere i det politiske landskapet, sa Brosvik.

Hun henvendte seg til landsmøtet:

– Jeg håper dette landsmøtet kan lage en uttalelse som er tydelig på, og adresserer våre forventninger til regjeringen i denne saken. Denne saken er en prøvestein for vår politikk, for ikke å si en snublestein. Og saken har et stort alvor i seg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.