Siv Jensen understreker at det er fylkeslaget som avgjør om Ulf Leirstein (Frp) skal få fornyet tillit ved stortingsvalget i 2021. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Ulf Isak Leirstein kunngjorde i dag på sosiale medier at han melder seg ut av Fremskrittspartiet. 

«Det siste året har vært vanskelig. Preget av stadige medieoppslag, som er knyttet til en periode i mitt liv mange år tilbake, som jeg gjerne skulle sett ugjort. Dette har jeg beklaget mer enn en gang. Heksejakten jeg og mine nærmeste har blitt utsatt for oppleves ikke å stå i forhold til hva jeg har gjort og hva jeg beskyldes for. Uthengingen i media og negativt fokus også på andre saker utenfor min kontroll har vært en påkjenning jeg ikke tror media er klar over betydningen av for en familie. Jeg har forsøkt å gjøre det beste ut av det og holdt fokus på å gjøre jobben min som folkevalgt representant. Jeg melder meg derfor ut av FrP og håper at dette kan roe situasjonen for partiet, for meg og for min familie.»

Han skriver at utmeldingen også handler om politikk.

annonse

«FrP har fått til mye bra i regjering, men nå opplever jeg alt for mange kompromisser som svekker partiet for mye. Jeg mener FrP trenger en tydeligere FrP-profil, for at partiet skal stå seg som parti over tid. Jeg ønsker allikevel FrP alt godt og håper man finner sterkere tilbake til det ekte FrP. Jeg vil takke familien for all støtte dere har gitt meg, takk også til alle som i mange valg har stemt på meg. Ikke minst takk for alle de ekte vennskapene jeg har opplevd å knytte i FrP og som jeg håper og tror blir med også i et liv utenfor FrP. Etter stortingsperioden i 2021 ser jeg fram til å kunne bruke kreftene mine og erfaringene mine på en jobb i det sivile.»

Ulf Leirstein skriver i oppdateringen at han ber mediene respektere hans ønske om ikke å kommentere saken. Resett har varslet ham om at vi publiserer en sak og at vi utover det respekterer hans ønske om ikke å kommentere saken. 

Fakta om Ulf Isak Leirstein

annonse

(født 30. juni 1973 i Sarpsborg) er en uavhengig norskpolitiker som tidligere har vært medlem av Frp. Han har vært innvalgt på Stortinget fra Østfold siden 2005. Han var vararepresentant i perioden 2001–2005.

Leirstein var har hatt kommunale og fylkeskommunale verv siden 1991. Han var varaordfører i Moss 1999–2003. Han var formann i Fremskrittspartiets Ungdom1994–1995 og satt i sentralstyret i Fremskrittspartiet 2003–2011.

Han gikk på handel og kontorlinjen på Malakoff videregående skole. Han arbeidet som prosjektleder ved Norsk Teknologisenter/Standard Norge 1996–2003.

12. januar 2018 trakk Leirstein seg som parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsmann i Frp etter beskyldninger om seksuell trakassering.[1][2]

26. april 2019 meldte Leirstein seg ut av Fremskrittspartiet[3]. Han vil dermed sitte på Stortinget som uavhengig representant resten av Stortingsperioden.

Kilde: Wikipedia

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon