Generalsekretær i Norsk redaktørforening, Arne Jensen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

I en kommentar skriver generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening (NR) om hvorfor Resett-redaktør Helge Lurås ikke er medlem hos dem.

Jensen fremholder i innlegget, som er publisert hos Medier24, at Lurås ble nektet medlemsskap i NR på grunn av «gjentatte og klare brudd på Vær varsom-plakatens intensjoner», samt grunnet «tilbudet om formidling av et stort pengebeløp til et ønsket intervjuobjekt» og angivelig «oppfordring til boikott av andre medier». 

Medlemskriterier

annonse

– I debatten i går var det flere som mente at Resett burde «være med» og at Helge Lurås burde vært tatt opp som medlem i Norsk Redaktørforening. Statsminister Erna Solberg ga uttrykk for noe av det samme i en debatt i Stortingets presselosje onsdag. Det er det fritt frem å mene. Medlemskap i Norsk Redaktørforening innvilges imidlertid på bakgrunn av NRs medlemskriterier, ikke taktiske eller politiske betraktninger, selv ikke om de kommer fra landets statsminister, skriver Jensen.

Generalsekretæren i NR minner om at at Norsk Presseforbunds styre i mars 2018 endret PFUs vedtekter, slik at alle redaktørstyrte medier som er tilknyttet Norsk Presseforbund kan klages inn til PFU.

Les også: Hans Geelmuyden om Sveinung Rotevatns oppfordring til annonseboikott: – Ikke spesielt liberalt

Politikerkritikk

annonse

Videre undrer Jensen seg over hvordan det har seg at hverken statssekretær Sveinung Rotevatn (V) og stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP) under torsdagens Resett-debatt ikke så ut til å være klare over at loven redaksjonell frihet i media definerer hva som er et redaktørstyrt, journalistisk medium.

– Til slutt, og til alle dem som på en eller annen måte vil boikotte eller sabotere Resett, vil jeg bare minne om at en av grunnene til at Helge Lurås ble nektet medlemskap i NR var at han oppfordret til boikott av andre medier. Boikott av meningsmotstandere og medier man ikke liker er en dårlig og dypest sett udemokratisk strategi, som strider mot det NR står for og jobber for, nemlig mangfold, både i medier og i meninger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon