De gule vestene protesterer i Frankrike. (AP Photo/Claude Paris)
annonse
For 24. helg på rad demonstrerte Gule vester-aktivister i Paris og andre franske byer lørdag. Denne gangen gikk det stort sett fredelig for seg.
annonse

Det har det ikke alltid gjort under tidligere demonstrasjoner. Flere ganger har det vært voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og politi, og biler og bygninger har blitt satt i brann mens butikker har blitt plyndret.

Men denne lørdagen gikk det altså stort sett rolig for seg. Noen tusen demonstranter ikledd gule refleksvester gikk gjennom gatene i Paris mens de protesterte fredelig mot president Emmanuel Macron og hans økonomiske reformer.

I Strasbourg brukte imidlertid politiet tåregass for å stanse demonstranter som var på vei mot bygningen der EU-parlamentet holder til.

annonse

Tidligere denne uken holdt Macron en tale der han la fram sin reformpakke som ifølge ham selv er basert på innspillene, som kom under den nasjonale dialogen, som han selv tok initiativ til.

Macron vil ha økt desentralisering, mulighet for flere folkeavstemninger og lavere skatter, men han understreket samtidig at franskmenn må jobbe mer for å finansiere skattekuttene. Han ville heller ikke gå tilbake på den upopulære avgjørelsen om å fjerne formuesskatt.

Gule vester-bevegelsen var lite fornøyd med Macrons reformer, noe de også ga uttrykk for under lørdagens demonstrasjoner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon