Tesla-sjef Elon Musk må heretter sjekke med en advokat før han skriver noe på Twitter som kan påvirke elbilprodusentens aksjekurs. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tesla-sjef Elon Musk har inngått en avtale med det amerikanske finanstilsynet etter Twitter-meldingene som skaffet ham problemer i februar.

Sjefen for den kjente elbilprodusenten havet i trøbbel etter at tilsynet mente han brøt en tidligere avtale om at han ikke skulle legge ut villedende informasjon om selskapet på Twitter. Finanstilsynet sa i februar at nye meldinger fra Musk brøt den tinglyste avtalen og at han dermed viste ringeakt for retten.

I en ny avtale har Tesla-sjefen gått med på at han ikke alene kan sende ut informasjon som kan påvirke selskapets aksjekurs. Det inkluderer informasjon om produksjonsplaner og mulige sammenslåinger eller overtakelser. Dersom han skal sende ut slike opplysninger, må han første forhøre seg med en advokat med ekspertise på det aktuelle området.

annonse

Avtalen mellom Musk og tilsynet må godkjennes av en dommer før den er gyldig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon