Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil etablere et dagligvaretilsyn i Norge. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ha på plass et dagligvaretilsyn for å styrke konkurransen i dagligvaremarkedet.

Høyrepolitikeren håper at både lov om god handelsskikk og et nytt tilsyn er på plass neste år, skriver Aftenposten. Forslagene ble fredag lagt ut på høring.

– Dette er en del av det store prosjektet hvor vi går inn i problemstillingene rundt dagligvare fordi vi mener at konkurransen ikke er god nok. Forbrukerne får ikke det utvalget og de prisene vi mener de bør få, sier næringsminister Isaksen.

annonse

Det er fremdeles uklart hvor stort tilsynet skal være og hvordan det skal organiseres eller finansieres. Isaksen sier at forslaget om tilsyn må ses i sammenheng med annet arbeid for å styrke konkurransen i Norge. Konkurransetilsynet har fått instruks om blant annet å granske flere saker, følge opp flere klager og ha mer markedsovervåking.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon