Åstedet hvor fotgjengere ble kjørt ned av en bil i Sunnyvale i California tirsdag. Foto: Don Draper / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet i California mener en mann som kjørte ned fotgjengere og skadet åtte personer denne uken, hadde et ønske om å ramme muslimer.

Hendelsen skjedde i Sunnyvale i nærheten av San Francisco tirsdag. Ofrene ble kjørt ned i et fotgjengerfelt.

En ni år gammel gutt og en 13 gammel jente er blant de skadde. Tilstanden er kritisk for jenta, som fortsatt ligger i koma med hjerneskade. Tre av de skadde tilhører samme familie, ifølge amerikanske medier.

annonse

Den antatte gjerningsmannen er den 34 år gamle krigsveteranen Isaiah Joel Peoples. Han er pågrepet og skal møte i retten fredag.

– Det er kommet fram nye bevis for at Peoples med vilje utpekte ofre basert på deres rase og en antakelse om at de var muslimer, heter det i en uttalelse fra myndighetene.

Peoples’ forsvarer hevder 34-åringen har en psykisk forstyrrelse og at han ikke kjørte ned noen med vilje. 34-åringen har tidligere hatt posttraumatisk stressyndrom.

annonse

Ifølge politiet har imidlertid den pågrepne selv forklart at han kjørte ned fotgjengerne med vilje.

En vanlig definisjon på terrorisme er angrep på tilfeldige sivile for å skape frykt og oppnå et politisk, religiøst eller ideologisk mål. Så langt er det ikke kjent om Peoples kan ha hatt et slikt motiv. Politiet etterforsker saken som drapsforsøk og hatkriminalitet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon