President Vladimir Putin holdt lørdag pressekonferanse i Beijing. Foto: Sergej Ilnitskij /Pool / AP / NTB scanpix

Russlands president Vladimir Putin åpner for å møte Ukrainas nye president Volodymyr Zelenskyj, tross det svært spente forholdet mellom landene.

annonse

– Hvis vi på et tidspunkt møtes og begynner forhandlinger, noe jeg ikke utelukker, må vi først av alt snakke om hvordan konflikten sørøst i Ukraina kan avsluttes, sa Putin lørdag.

Han uttalte seg om forholdet til Ukraina på en pressekonferanse i Beijing, hvor han har deltatt på et toppmøte om Kinas silkevei-prosjekt.

Komikeren og skuespilleren Zelenskyj vant den avgjørende runden i presidentvalget i Ukraina forrige helg. Han har lovet å forsøke å løse konflikten med russisk-støttede separatister i Øst-Ukraina.

Rundt 13.000 liv er gått tapt i konflikten siden 2014.

annonse
annonse

Etter at Zelenskyj vant valget, innførte Putin en forskrift som gjør det lettere for folk i opprørskontrollerte Øst-Ukraina å få russisk statsborgerskap. Dette har utløst kraftige reaksjoner både fra Ukraina og EU.

På pressekonferansen lørdag sa Putin at russiske myndigheter vurderer å gjøre det lettere for alle ukrainere å få russisk statsborgerskap.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.