En prest står ved det knuste glasset foran en av kirkene der selvmordsbomberne slo ti. Sri Lanka. Foto: Manish Swarup / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USA mener faren for nye angrep på Sri Lanka er så stor at de har gitt ordre om at alle barn av diplomater og amerikanske statsansatte i landet skal reise hjem.

Det amerikanske utenriksdepartementet gjentar også oppfordringen til sine borgere om å revurdere eventuelle reiser til Sri Lanka, melder Reuters

Rundt 250 mennesker ble drept i et koordinert selvmordsangrep mot hoteller og kirker første påskedag. Tre danske barn var blant de drepte.

annonse

Også australske myndigheter sier det er sannsynlig at det vil komme flere angrep. Det norske utenriksdepartementet «fraråder reiser til eller opphold på Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige».

Landets president Maithripala Sirisena sa imidlertid på et pressemøte fredag at myndighetene har sikkerheten under kontroll. Han la til at de forventer å pågripe 140 personer som mistenkes for å ha forbindelser til IS.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon