Kjetil Rolness og Hege Storhaug i debatt. NTB scanpix
annonse
annonse

Antirasistisk Senter senker nivået og bredden på den offentlige samtale.

Rolness nevner en rekke ledende aviser og sier at de har på lederplass støttet invitasjonen av Steve Bannon til Nordiske Mediedager.

– Et enkelt demokratisk prinsipp: Man må snakke med dem man er uenig med, skriver Kjetil Rolness i Aftenposten.

annonse

– Men Antirasistisk Senter har andre prinsipper: Man må stemple dem man er uenig med. Man må gjengi deres ytringer tendensiøst. Man må gi en mest mulig skjev og enøyd fremstilling av dem som slipper til «uønskede» debattanter.

Kjetil sier at «no-platforming» er ikke veien å gå om en skal motarbeide høyrepopulismen. En må gå på årsaken, ikke symptomet. Bannon er et symptom. Da må man høre på han også finne ut hvorfor han har så mange tilhørere.

annonse

– Ved å lytte til hva Bannon faktisk sier, kunne Antirasistisk Senter lært noe om populismens appell. Og blitt bedre i stand til å bekjempe agitatorer av hans type. Men nå er det de selv som opptrer som populistens nyttige idioter, skriver Rolness i Aftenposten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon