Frankrikes president Emmanuel Macron svarer spørsmål under en pressekonferanse på Elysee-palasset, torsdag 25. april 2019 i Paris. (AP Foto / Michel Euler)
annonse
annonse

Frankrikes president Emmanuel Macron har lovet å stå imot politisk islam, som han mener ønsker å løsrive seg fra Frankrike og utgjør en trussel mot republikken.

Le Monde skriver at Macron kom med løftet under en pressekonferanse på Elysée-palasset på torsdag, da han presenterte sine politiske løsninger for å forsøke å få en slutt på demonstrasjonene til De gule vestene.

– Vi snakker om mennesker som, i navnet på en religion, forfølger et politisk prosjekt. Politisk islam ønsker å løsrive seg fra vår republikk, advarte den franske presidenten.

annonse

Styrket sekularisme

Franske politikere har tidligere diskutert muligheten om å reformere Frankrikes strenge sekulære lover for å blidgjøre landets muslimske minoritet, men ifølge Macron skal dette nå være uaktuelt.

Han sa at Frankrikes lover fra 1905 om sekularisme i republikken er effektive og vil fortsette å bli implementert.

Les også: Frankrike nær kokepunktet?

annonse

– Vi må ikke skjule oss når vi snakker om sekularisme. Vi snakker egentlig ikke om sekularisme, men om en kommunitarisme som har bitt seg fast i visse nabolag i republikken, sa han og refererte til muslimske miljøer i Frankrike.

«Republikansk gjenerobring»

Macron snakket også om viktigheten om å kjempe mot opprettelsen av parallelle samfunn i diverse franske byer, og lovet å ta opp kampen mot utviklingen.

– Vi har satt i gang en ambisiøs politikk om en «republikansk gjenerobring» av flere nabolag i flere byer i landet, sa han.

For å nå dette målet, vil Macron blant annet styrke kontrollen på finansielle midler til mange av Frankrikes muslimske organisasjoner som kommer fra utenlandske aktører.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon