En mann må møte i Oslo tingrett for å ha framsatt trusler mot tidligere AUF-leder Mani Hussaini. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

En mann i 60-årene må møte i Oslo tingrett for å ha framsatt hatefulle ytringer og trusler mot tidligere AUF-leder Mani Hussaini på Facebook.

annonse

Det var politiet som anmeldte de grove truslene mot Hussaini.

– Det er viktig og bra at politiet tar tak i dette på en så alvorlig måte. Hat, rasisme, hets og trusler bør aldri være lov, uansett hvordan noen ytrer seg, sier Hussaini til Dagbladetsom først omtalte saken.

Han håper saken vil bidra til å kaste lys over hvordan tonen på sosiale medier kan tippe over.

Blant meldingene 60-åringen har skrevet til Hussaini, er «har ikke du kommet deg ut av landet enda, jævla asylknuller. nå skal vi kartlegge dine private referanser. ta med deg svinepesten tilbake til syria».

Sendte søppel

Mannen står også tiltalt for å ha sendt pakker med søppel til forskjellige personer og organisasjoner, blant annet Leger Uten Grenser, hvor det fulgte med håndskrevne lapper med trusler og rasistiske utsagn.

En medieleder fikk både søppel og sneiper i posten, samt beskjeden «Jævla asylelsker. Ta med deg horekona di og drukne dere i middelhavet sammen med alle asylbarna. Da skal du få en dau asylsøker på grava di.»

I tillegg skal han ha drapstruet og vært voldelig mot en sykepleier med minoritetsbakgrunn som pleiet ham. Ifølge tiltalen anses krenkelsen som grov blant annet fordi den skjedde uten foranledning, hadde karakter av overfall og var motivert av fornærmedes hudfarge.

Fem tiltalepunkter

I alt er mannen tiltalt for fem brudd på straffeloven.

– Det mest alvorlige er de hatefulle ytringene mot Mani Hussaini som er et prioritert saksområde for politiet. De etterforskes av hatkrimgruppa i Oslo politidistrikt, og denne overtredelsen har en strafferamme på inntil tre års fengsel, sier politiadvokat Anders Kruszewski til Dagbladet.

I flere av kommentarene, meldingene og brevene fra mannen uttrykker han støtte til blant andre Anders Behring Breivik og den islamkritiske gruppen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.