Kjetil Rolness er sosiolog og samfunnsdebattant. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Kjetil Rolness. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse

Sosiolog og skribent Kjetil Rolness er sterkt kritisk til Antirasistisk Senter og mener de senker nivået og bredden på den offentlige samtale. 

Man må snakke med dem man er uenig med, skriver Rolness i Aftenposten.

– Men Antirasistisk Senter har andre prinsipper: Man må stemple dem man er uenig med. Man må gjengi deres ytringer tendensiøst. Man må gi en mest mulig skjev og enøyd fremstilling av dem som slipper til «uønskede» debattanter.

annonse

Les også: Statsstøttede Rune Berglund Steen advarer nordmenn: – Nå kommer dommene!

Rolness tar tak i Rune Berglund Steens og Ervin Kohns artikkel i Aftenposten der de omtaler Steve Bannon som «rasist».

– Bannon er rasist. Punktum. Selv om de ikke har et eneste sitat som beviser det. Selv om Bannon propaganderer for økonomisk nasjonalisme uavhengig av rase, etnisitet og religion. Selv om han kaller etno-nasjonalister (les: nynazister) for klovner og tapere og ber dem dra til helvete. Bannon er også antisemitt selv om han har ledet et Israel-vennlig nyhetsnettsted, jobbet for en Israel-vennlig president og taler varmt om den «jødisk-kristne kulturen».

annonse

Kunne lært noe

– Dette er selv-demagogi. Fra en opphøyd moralsk posisjon. Der man fordømmer de uverdige, før de har fått forklare seg. Der man sverter og svartelister profilerte, omstridte aktører basert på egne fordommer om hva de står for, mener Rolness.

– Ved å lytte til hva Bannon faktisk sier, kunne Antirasistisk Senter lært noe om populismens appell, men istedet opptrer de som populistens nyttige idioter.

Statsstøtte

– Men kanskje Venstre, KrF og Høyre, som i fjor økte den økonomiske tildelingen til senteret, kan forklare: Hvorfor skal politiske aktivister som ikke vil delta i viktige debattfora, få fem millioner i året fra felleskassen? avslutter Rolness

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse