Caster Semenya fikk det ikke som hun ville. Hennes tapte ankesaken hos CAS. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix

Idrettens voldgiftsrett (CAS) avviser friidrettsutøver Caster Semanyas sak. De gir medhold til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Den sørafrikanske mellomdistanseløperen gikk til kamp mot IAAFs nye regler om at kvinnelige idrettsutøvere med naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisiner for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

Onsdag ble det klart at Semenya ikke blir hørt. CAS ga medhold til IAAF.

I slutten av februar var hun på en uke lang høring hos CAS i Lausanne. Dommen i saken er tidligere blitt utsatt. Først var det ventet at den skulle komme i slutten av mars.

Caster Semenya er diagnostisert med hyperandrogenisme, hvilket innebærer et naturlig forhøyet testosteronnivå i kroppen. Friidrettsprofilen måtte etter friidretts-VM i 2009 underkaste seg kjønnstester og fikk først etter en lang prosess klarsignal for å konkurrere igjen som kvinne.

IAAF nye regler på området skulle vært innført fra november i fjor, men ble utsatt på grunn av CAS-behandlingen.

Semenya og hennes støttespillere anklaget IAAF for å krenke hennes og andre kvinnelige utøveres menneskerettigheter og tvinge dem til å benytte «omvendt doping» for å få konkurrere.

– Dersom jeg lar dette passere, hva så med neste generasjon? Det dreper dem. Hva med de unge jentene som ønsker å løpe og som kanskje er i samme situasjon som meg, har hun tidligere sagt.

28-åringen har de siste årene vært en av verdens mest dominerende løpere på mellomdistanse. To OL-gull og tre VM-gull på 800 meter, samt OL-bronse på 1500 meter, er fasiten.