Fredrik Virtanen har skrevet boken "Uten nåde" om å bli fanget i Metoo-vinden i Sverige. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Refser svenske mediers Metoo-dekning. 

annonse

Fredrik Virtanen har nettopp publisert en bok om sin opplevelse av #metoo, han fikk livet snudd på hodet og mistet jobben som journalist. Virtanen konkluderer med at sakene var for dårlige og at kildene var anonyme. Han mener at årsaken til dette er at journalistene føler et press for å lage avsløringer og det på kort tid.

annonse

Tirsdag ble boken hans diskutert i regi av tankesmien Civita.

I panelet satt Åsa Linderborg fra Aftonbladet, Kjetil Alstadheim fra Dagens Næringsliv, Mari Skurdal fra Klassekampen og bokaktuelle Fredrik Virtanen.

– Jeg tror det hadde sett helt annerledes ut om pressen hadde tatt det litt rolig, sier Fredrik Virtanen om #metoo, skriver Medier24.

annonse
annonse

– Alle medier gikk samme vei, sier Virtanen og han hevder at de jagde i flokk.

– Alle mediene ville gå inn i «den gode kampen», og journalistene ble aktivister. Det er det som på mange måter har hemmet #metoo-bevegelsen i Sverige..

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.