Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Som Document.no kunne melde tidliger onsdag, hadde Dagsrevyen tirsdag kveld en svært upresis fremstilling av Frp-nestleder Sylvi Listhaugs forslag om strengere straffer for forbrytelser begått i belastede områder.

annonse

«Postnummeret ditt kan avgjøre hvor streng straff du får»skrev NRK i sin nettversjon av saken.

På Dagsrevyen ble saken fremstilt slik, ifølge Document.

«Et utvalg i partiet vil at straffen for et lovbrudd skal være avhengig av hvor du bor», begynte Tom Nilssen.

«Ja, Sylvi Listhaug mener at de som bor i det partiet kaller belastede områder skal få dobbelt så streng straff som de som bor andre steder», fulgte Nina Owing opp.

Det riktige er at Sylvi Listhaug og Frps innvandrings- og integreringsutvalg har foreslått at det skal være strengere straffer for forbrytelser begått i belastede områder. Hvor du bor har ingenting med saken å gjøre.

Dermed har mye av raseriet mot Listhaug og forslaget vært på falske premisser.

Blant de som har reagert sterkt på dette er innvandringspolitisk talsperson Jon E. Helgheim i Frp.

– Dette er det mest hårreisende makkverket jeg noen gang har sett av NRK. Sylvi og jeg har vært krystallklare på at forslaget om dobbel straff ikke har noe med hvor du bor å gjøre, det er utelukkende hvor kriminaliteten begås, skriver han sent tirsdag kveld på egen facebookside.

Nå slår NRK retrett og skriver i nettversjonen av saken:

NRK retter: I ein tidlegare versjon av saka skreiv NRK at postnummeret ditt kan avgjere kor streng straff du får. Det riktige er at forslaget handlar om kor du gjer noko kriminelt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.