Senterpartiet. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

I Senterpartibastionen Stjørdal fikk partiet nei da de ønsket å stille med paroler i årets 1. mai-tog. 

Fra gammelt av var det ondt blod mellom storbønder og arbeiderbevegelser i norske bygder og det var ikke uvanlig at man på enkelte gårder brukte arbeiderbevegelsens kampdag til gjødsling av åkre.

Man skulle kanskje tro at åtte år med rødgrønt samarbeid (2005-2013) hadde bøtet på dette, men så synes det ikke å være i Stjørdal.

annonse

Les også: Listhaug til Drammen 1. mai

Nektet

Stjørdal Senterparti har i tre år på rad blitt nektet å gi i 1. mai tog. 1. mai-Komiteen og LO ledet av listekandidater fra Ap, er de som står bak det å nekte Senterpartiet å gå med egne paroler i tog under arbeidernes internasjonale frihetsdag.

annonse

I sin begrunnelse for avslag på deltakelse, sa årets komiteleder, Gudrun Lidal, at komiteen etter en grundig vurdering ikke anser Senterpartiet som en naturlig del av 1. mai-arrangementet, all den tid Sp har valgt tydelig borgerlig side i politikken i Stjørdal.

– Sp får verken stille med appellant eller paroler i toget, sa Lidal etter parolemøtet tidligere i april.

Hun la til at alle som ønsker å delta i toget er hjertelig velkommen til å gå i toget under de parolene som er vedtatt.

Markerte

Leder i Stjørdal Senterparti Siv Sætran skriver i Bladet, at det er synd partipolitikken er så polarisert, også på lokalt plan, at veien til en solidarisk kommune blir hindret fordi noen ikke ønsker å gi rom for de med andre synspunkter. Hun mener imidlertid at dagen er alt for viktig til å la en regelrett utestengelse av Senterpartiet få ødelegge for det.

Ivar Vigdenes (Sp) er ordfører i Stjørdal. Han la 1. mai ut denne statusoppdateringen på Facebook:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon