Aina Stenersen (t.v) og Tone Ims Larsen fra Oslo FrP. Foto: Resett
annonse
annonse

Oslo FrP vil satse på kollektivtransport, integrering og trygghet for å nå ut til de unge og velgere med minoritetsbakgrunn. 

1. mai arrangerte Oslo FrP stand på Eidsvolds plass foran Stortinget i Oslo sentrum. Flere av partiets toppkandidater til lokalvalget i hovedstaden var på plass for å promotere partiets Oslo-politikk.

En av partiets aller viktigste saker er kampen mot bompenger, som de mener er en usosial politikk som rammer de svakeste hardest. Tone Ims Larsen, som står på femte plass på Oslo FrPs liste ved det kommende kommunevalget, sier til Resett at dette handler om å være en by som inkluderer alle.

annonse

– Vi ønsker ikke å lukke byen, for vi ønsker at det skal være en åpen og inkluderende by for alle. Også mener vi det at det er en straff, det at de setter opp disse bompengene. Så fort de trenger litt ekstra penger, så setter de opp eiendomsskatten eller øker bompengeinnsatsen, og gjør det vanskeligere for folk flest. Det rammer usosialt, og derfor blir det en av kampsakene våre i denne valgkampen, sier Larsen.

Les også: Oslo Frp vil bruke 1. mai til bomaksjon

Nedlagte sykehjem

Hun er dessuten svært skuffet over hva den rødgrønne byrådet har fått til med sitt økte, skattebetalte handlingsrom. 

annonse

– Så mener vi at det de har lovet med disse ekstrapengene, det holder de heller ikke. De lovet med eiendomsskatten at eldreomsorgen skulle skinne. Det skjer ikke. Det vi ser er nedlagte sykehjemsplasser, nedlagte sykehjem, og at det er viktigere for den sittende byregjeringen å rekommunalisere enn å bygge. Og da mener jeg at om det er det som er hensikten, så burde de være ærlige om det, slår Larsen fast, før hun fortsetter:

– Vi vil ha kommunale sykehjem og kommunale helseforetak, men vi vil også ha mulighet for at private tilbydere kan etablere seg. Det er også en veldig viktig sak for oss.

Demografi og kriminalitet

Larsen er også bekymret for de raske demografiske endringene Oslo gjennomgår, og de konsekvensene dette har for befolkningens trygghet.

– Innvandringen er også en viktig sak for oss i Oslo. Innvandringen til Oslo har løpt i et tempo som vi nå ser resultatet av. Hver dag, også i natt, så var det knivstikking. Jeg sier ikke at alle innvandrere knivstikker, men vi har et problem med en ghettofisering, og vi har et problem når det kommer for mange innvandrere inn, som blir bosatte i samme miljøer, som igjen da gir oss disse såkalte utenforskapsområdene, sier hun, og legger til:

annonse

– Så kommer trangboddheten og barnefattigdommen inn. Noen vil bortforklare hvorfor det er så mye vold, og hvorfor dette skjer, i stedet for å kunne kalle en spade for en spade. I stedet for å si rett ut: Vi har tatt inn for mange innvandrere over for kort tid, vi har ikke klart integreringen, og vi har heller ikke noe opplegg for hvordan vi skal få bukt med problemene.

Vil ha innvandringsstopp

Fremover blir det viktig å integrere de innvandrerne som skal bli i Oslo, mener Larsen. 

– Nå må Oslo få lov til å ha en full stopp med innvandring, også familiegjenforening, i lang tid fremover, sånn at vi kan integrere de som er her, og få dem ut i arbeid. En trygg by er like viktig for innvandrerfamilier som for oss alle sammen. 

– Innvandrere har også kompetanse

Adrian Smith Stenberg er medlemsansvarlig i Oslo FrP, og lokallagsformann i Oslo Øst FpU. Han mener det er viktig å poengtere at man ikke vil snakke ned enkeltinnvandrere, og at dette ikke står i motsetning til det å ønske en streng innvandringspolitikk.

– Det er viktig å ikke snakke ned alle innvandrere. En del har også kompetanse, de er en del av vårt samfunn, og da må vi behandle dem deretter, sier Stenberg.

Han tror at mange innvandrere er enige med FrP når det kommer til samferdselspolitikken.

annonse

– Veldig mange innvandrere er jo også konservative, og de har ofte et likt syn på samferdselspolitikk som det vi har. De er jo ikke vant med bomstasjoner. De er ikke vant med at man skal måtte betale en månedslønn bare for å ha en bil i byen. Jeg mener at det er med samferdselspolitikken vi virkelig kan nå frem til innvandrere.

Les også: Aina Stenersen (FrP): – Nåtidens store kvinnekamp går ut på å bekjempe sosial kontroll

Utrygghet i utenforskapsområdene

Den unge FrP-politikeren påpeker også at økende utrygghet i byen er noe som rammer personer med innvandrerbakgrunn hardt. 

– Trygghet er også et viktig spørsmål for innvandrere. Hvem er det som er ofrene for kriminaliteten i de belastede bydelene? Det er jo beboerne der. Da må vi ha strengere straffer, mer politi i gatene, og nulltoleranse overfor gjengangerne. 

– Oslo har jo relativt sett en ung befolkning. Hvordan skal FrP tiltrekke seg disse gruppene?

– Det som er viktig for mange unge er kollektivtransporten. Der har vi mye god politikk. Vi er det eneste partiet som ønsker nattåpen t-bane. Vi vil ha lavere billettpriser, og vi vil oppdatere signalanlegget for å få på plass flere avganger, sier Stenberg.

Vil snakke mer om integrering

Aina Stenersen er partiets førstekandidat til kommunevalget i Oslo, og har blitt intervjuet av Resett flere ganger. Hun mener det er viktig å få frem partiets bredde, og engasjementet for å inkludere minoriteter og sørge for at innvandrere kommer i arbeid.

– Skolepolitikken må løftes. Også må vi snakke mer om integrering, og om hvor viktig det er med språk, arbeid og utdannelse. Så er det veldig mange med minoritetsbakgrunn som er opptatte av skatter og avgifter også, og det å få seg utdannelse og arbeid, sier førstekandidaten.

Kollektivtransport

Også hun mener at FrPs satsninger på kollektivtransporten bør kunne fenge mange unge velgere i byen. 

– Kollektivtransporten er også veldig viktig, for det er så mange som bruker den, særlig blant de unge. Vi har gått til valg på å senke billettprisene. Byrådet har jo økt prisene på både månedskort og enkeltbillett. Vi ønsker å redusere prisene på månedskort, noe som kan få flere til å benytte kollektivtransporten. Så vil vi jo også ha et nytt signalanlegg, for det betyr at man kan få flere avganger i timen, konstaterer Stenersen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon